Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Literatura i compromís
Isabel-Clara Simó, Premi Jaume Fuster per l'AELC

Isabel-Clara Simó ha merescut el Premi Jaume Fuster, que s'atorguen per votació directa els socis i sòcies de l'AELC

09/05/2013 Cultura

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) han reconegut la trajectòria d'Isabel-Clara Simó amb el Premi Jaume Fuster, que s'atorga per votació directa dels socis i sòcies de l'AELC. L'acte de lliurament s'ha fet a la seu de l'AELC, a Barcelona. L'escriptora alcoiana ha rebut el guardó de mans del president de l'AELC, Guillem-Jordi Graells, i per altra part Margarida Aritzeta ha glossat la seva trajectòria.

Segons ha exposat l'AELC, Isabel-Clara Simó s'ha mostrat molt afalagada amb el reconeixement que ha rebut per part dels escriptors, i ha comentat que “d'ençà que la literatura catalana ja no és una colla de quatre amiguets sinó que és una autèntica indústria que genera diners i, per tant, gelosies, que el teu col·lectiu d'escriptors i escriptores et voten és una gran sorpresa i satisfacció”, afegint “sembla que m'estiguin cantant les absoltes en aquest país amb tants premis que em plouen últimament”.


Premi Jaume Fuster, per votació dels escriptors i escriptores

 Margarida Aritzeta ha destacat durant l'acte del premis el fet i la singularitat del Premi Jaume Fuster, que s'atorga per votació directa dels companys d'ofici, escriptors i escriptores de l'AELC. Es tracta d'un guardó "entranyable" i democratitzat pel fet d'haver aconseguit el consens i el reconeixement indiscutible entre els seus.

En el cas de Clara-Simó, aquest reconeixement s'afegeix a tots els premis que ha rebut per part de les institucions, editors, llibreters, crítics i la seva ciutat natal, i també a l'homenatge constant que li fan els seus lectors, reconeixements que suposen un enorme capital simbòlic. Margarida Aritzeta ha remarcat també, que “malgrat els 35 anys de trajectòria literària de l'autora, aquest guardó no reconeix una producció antiga o acabada, sinó una obra en plena florida”.

 

Isabel-Clara Simó, un vida dedicada a la literatura i al compromís pel país

Margarida Aritzeta, companya i amiga d'Isabel-Clara Simó des d'inicis de la dècada de 1970, va recordar el paper de l'autora en el periodisme compromès i combatiu, "sense pèls a la llengua, sovint políticament incorrecte que Isabel-Clara Simó ha desplegat sempre, ja en la seva etapa com a directora del setmanari Canigó."

S'ha assenyalat la trajectòria d'Isabel-Clara Simó en el món del periodisme com a element que li ha donat "l'ofici i la disciplina per bastir la seva literatura de ficció. El ritme i la disciplina que l'autora sempre ha reconegut li ve de l'obligació que ella mateixa s'ha imposat d'escriure cada dia, cada tarda, i de la pràctica periodística que li ha fet veure que la inspiració, si existeix, t'ha de trobar treballant."

Margarida Aritzeta va fer un repàs de les constants definitives en l'obra literària d'Isabel-Clara Simó: l'interès per l'aventura humana en general, amb temes com l'absurditat de la vida, la injustícia del poderós, la inoportunitat de la mort i la fragilitat de l'amor, etc.

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, que potencia els autors premiats, publica cada any el retrat de l'autor o autora premiat amb el Premi Jaume Fuster, tot ells disponibles a l'apartat de publicacions d'aquest web. Margarida Aritzeta serà l'encarregada d'escriure el d'Isabel-Clara Simó. Els anteriors guanyadors d’aquest premi havien estat Josep Vallverdú (2012), Emili Teixidor (2011), Màrius Sampere (2010), Maria Barbal (2009), Montserrat Abelló (2008), Joan Francesc Mira (2007), Feliu Formosa (2006), Carme Riera (2005), Maria Antònia Oliver (2004), Jaume Cabré (2003), Quim Monzó (2002) i Jesús Moncada (2001).

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid