Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
Isabel-Clara Simó, Filla Predilecta d'Alcoi i Medalla d'Or de la ciutat

El proper 15 d'abril es celebrarà un Plenari Extraordinari per aprovar formalment la proposta

08/02/2013 Cultura
Isabel Clara Simó Isabel Clara Simó

L'Ajuntament d'Alcoi ha decidit, amb la unanimitat de tots els seus regidors, atorgar a l'escriptora i periodista Isabel-Clara Simó l'alta distinció de Filla Predilecta de la Vila d'Alcoi i Medalla d'Or de la ciutat. Així ho han desvelat aquest divendres en roda de premsa l'alcalde Toni Francés i el regidor de Política Lingüística Jordi Tormo. Precisament ha estat aquest últim el qui va engegar la iniciativa, que sobradament està justificada amb els mèrits assolits per Isabel-Clara Simó al llarg de la seua trajectòria professional, segons informa AraMultimedia.

L'escriptora va rebre aquest notícia el passat dijous, mitjançant una telefonada de l'alcalde i una felicitació posterior del regidor de Cultura. En declaracions a AraMultimedia, Isabel-Clara Simó s'ha mostrat "estupefacta i molt feliç". Al mateix temps afirma que no s'esperava que aquesta distinció arribara mai, però que la considera molt important per ella. Cal destacar que precisament aquest mes d'abril l'alcoiana complirà 70 anys, concretament el dia 4 d'aquest mes. No serà fins el dia 27 del mateix quan es celebre a Alcoi l'acte de nomenament de Filla Predilecta i es faça el lliurament de la Medalla d'Or de la ciutat. "Serà un dia molt bonic per mi i segur que el gaudirem molt", deia Isabel, tot apuntant que el mes d'abril és especialment important també pels escriptora per celebrar el Dia de Sant Jordi.

Tant l'alcalde Toni Francés com el regidor Jordi Tormo s'han felicitat perquè Isabel-Clara Simó puga rebre aquesta distinció. Molt possiblement serà la primera dona en ser nomenada Filla Predilecta d'Alcoi, el que de ben segur enorgullirà doblement Isabel. Toni Francés ha volgut remarcar com d'important ha estat l'obra literària i periodística d'Isabel-Clara Simó, no més per l'àmbit de parla catalana sinó per la resta de l'Estat espanyola i d'Europa, ja que és una de les autores més traduïdes.

Per la seua banda, Jordi Tormo ha recordat com Isabel-Clara Simó sempre ha portat ben endins la seua 'alcoiania', reflectida molt clarament a obres com 'Alcoi-Nova York', 'Júlia' o la més recent 'Adéu Boadella', entre d'altres. Fent un repàs per la seua obra, Tormo ha destacat els més de 50 volums publicats com a escriptora i els més de 1.000 articles com a periodista. A més d'haver-se convertit en difusora de l'obra de Toni Miró i defensora del llegat d'Ovidi Montllor.

El proper 15 d'abril es celebrarà un Plenari Extraordinari per aprovar formalment la proposta, i no serà fins el dia 27 del mateix mes quan a l'Ajuntament d'Alcoi se celebre l'acte de nomenament d'Isabel-Clara Simó com a Filla Predilecta de la Vila i el lliurament de la Medalla d'Or de la ciutat.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid