Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat feixista
El PP i UPyD continuen amb el suport tàcit a la dictadura feixista

El PP, amb el suport d' UPyD, impedeix de nou la condemna dels crims del feixisme

21/05/2013 Política

El Partit Popular (PP), amb l'abstenció d'Unión, Progreso i Democracia (UPyD), ha tombat aquest dimarts al Congrés dels Diputats la proposta de llei presentada pel grup de l'Esquerra Plural (Esquerra Unida, ICV-Verds i la Chunta), presentada avui al parlament espanyol amb una proposició de llei per declarar el 18 de juliol com a dia oficial de condemna del franquisme. La proposta pretenia homologar un dia oficial de condemna del franquisme, el de la data de l'alçament dels militars espanyols el 1939, i a la vegada que servís d'homenatge a les víctimes i represaliats de l'anomenada "Guerra Civil", similar a les efemèrides en record de les víctimes de l'holocaust nazi.

La votació s'ha convertit en l'enèsima declaració de filiació al règim franquista per part del PP, en no condemnar els crims de la dicatura franquista. Es tracta de l'únic estat europeu que ho ha realitzat una condemna oficial de les atrocitats del feixisme en la seva variant pròpia, a diferència d'estats com Alemanya, Itàlia o els països ocupats que van comptar amb règims col·laboracionistes, que sí van fer una condemna de les dictadures feixistes.

Per una altra banda, el PSOE, PNB i els grups d'esquerra del grup mixt han votat a favor de la proposició de llei perquè s'hi pugui debatre.

Poca trencadissa al Congreso

Durant el debat només veus com les de Joan Tardà (ERC) han denunciat el paper desinhibit del PP en aquest debat sobre els crims del feixisme. El diputat republicà ha declarat que el PP són "la vergonya del món democràtic", i també ha demanat la dimissió de la delegada del govern espanyol a Catalunya per l'homenatge a la División Azul de fa pocs dies.

Per un altra banda el portaveu d'IU-ICV, José Luis Centella, ha defensat la proposició de llei i ha recordat que "Avui encara més de 100.000 espanyols continuen desapareguts des de la guerra civil, mentre que es manté el dictador enterrat en un gran monument, compartint l'espai amb les seves víctimes."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid