Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jornades
La repressió franquista al Camp de Túria

Les jornades començaran amb la presentació de l'exposició “Les petjades del franquisme al Camp de Túria”. Una exposició que recull un seguit de fotografies d'indrets rellevants per l'aparell repressor del Règim com van ser les presons o les fosses comunes.

10/04/2012 Història
El proper divendres, l'Assemblea de Joves del Camp de Túria ( AJCdT) enceta unes jornades centrades en l'efecte que tingué la repressió franquista a la nostra comarca. D'aquesta manera,  es vol donar a conèixer els aspectes repressius que es van viure, d'una banda, durant la Guerra Civil; i d'altra banda, en temps de la dictadura. Una reconstrucció històrica que, com no podia ser d'altra manera, des d'una perspectiva comarcal que  permetra conèixer de primera mà les vivències "dels nostres avis".

Les jornades començaran amb la presentació de l'exposició “Les petjades del franquisme al Camp de Túria”. Una exposició que recull un seguit de fotografies d'indrets rellevants per l'aparell repressor del Règim com van ser les presons, fosses comunes... També s'exposaran diverses restes de simbologia franquista que encara roman hui dia als carrers, així com un seguit de plaques del Ministerio de la Vivienda que l'AJCdT ha anat recollint per tal d'eliminar la simbologia franquista a la comarca. L'exposició, que s'inaugurarà el dia 13 al Casal Jaume I de Llíria, es podrà visitar també el dia 21 a l'Ateneu de Bétera i el dia 22 a l'Ateneu de Benaguasil.

A més a més, les jornades comptaran amb un concert antifeixista el divendres 13 d'abril a l'Skala (Llíria) on es podrà gaudir de les actuacions d'Ali Farnat, Skazofrenia i de diversos punjadiscos. També es realitzaran diverses xerrades arreu de la comarca; concretament el dissabte 21 tindrà lloc a l'Ateneu de Bétera la xerrada “la Guerra Civil al Camp de Túria”; i el diumenge 22 “La dictadura: lluita antifeixista i repressió” a l'Ateneu de Benaguasil.
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid