Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Indignats
15-M: Jornada d'accions contra la banca

El moviment dels indignats celebra el seu primer aniversari amb un seguit d'accions per assenyalar els culpables de la crisi

15/05/2012 Política

La celebració del primer aniversari del moviment 15-M culmina aquest dimarts amb una jornada d'accions després que dissabte milers de persones sortissin als carrers dels Països Catalans en unes manifestacions multitudinàries. Aquest dimarts les mobilitzacions se centraran en assenyalar els veritables culpables de la crisi.

A Barcelona a les vuit del matí s'iniciaran concentracions a la Plaça Universitat, a la Plaça del Molí, a la Plaça Urquinaona i a la Plaça de la Catedral. Les quatre emprendran una marxa cap a una seu bancària diferent. La Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute, juntament amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Democràcia real Ja Barcelona (DRY_BCN) i els "Iaioflautes", portaran a terme aquesta acció unitària pel dret a un habitatge digne i a decidir democràtica i sobiranament què fer amb el deute.

L'acció té per objectiu acompanyar persones afectades per negociar la dació en pagament dels seus habitatges i mantenir-se en els seus habitatges en règim de lloguer social, pressionar les entitats bancàries i l'Administració per reconvertir l'estoc immobiliari que acumulen els bancs en parc públic d'habitatges de lloguer, denunciar la transferència de capital públic a les entitats bancàries per part de l'Estat i visibilitzar els mecanismes il·legítims pels quals els bancs es lucren incrementant la factura del deute públic, que al seu torn és l'origen dels durs retalls socials que estem patint.

Judici popular contra els bancs

A les deu se celebrarà una concentració en defensa de l'educació pública a la Plaça Catalunya i es realitzarà el funeral de l'educació pública a la seu del PP, on es realitzarà una performance de dol i s'anunciarà una rèquiem. A les 12.30h se simularan aules d'estudi amb pissarres.

A les 14h es farà un dinar de carmanyola a la seu del PP i a les sis se celebrarà un judici popular i simbòlic per assenyalar els culpables de la crisi. El punt de trobada serà a les 17h a l'estació de Metro de Maria Cristina per aquí dirigir-se fins a les portes de la seu de La Caixa a l'avinguda Diagonal, on se celebrarà el judici contra els seus directius. Al judici popular hi particiapran diversos testimonis i persones afectades per les polítique de la "Banca Criminal". Hi haurà també xorçada popular per sopar. L'acció porta per nom #OccupyMordor.

A les vuit de la tarda es farà una assemblea per decidir si s'acampa o no a la Plaça Catalunya.

A Girona, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i el moviment 15-M realitzaran una acció contra Bankia, a la la plaça Constitució. D'altra banda, a tres quarts d'una del migdia l'Assemblea Popular de Girona realitzarà una acció sorpresa al Pont de Pedre amb la Rambla.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid