Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
Ampli suport a l'alcalde de Burjassot

Formacions polítiques, entitats i persones d'arreu del territori fan pinya amb Jordi Sebastià i es mostren unides en la defensa dels valors democràtics, sobretot a Burjassot, on aquestes últimes setmanes s'han intensificat els atacs de l'extrema dreta.

28/05/2013 Política

Avui el Partit Popular i l'extrema dreta, notablement España 2000 i el GAV, es manifestaran junts davant l'Ajuntament de Burjassot amb un intent d'atemorir el batlle, Jordi Sebastià. Davant d'això i la permissivitat pels actes portats a terme per l’extremadreta, el director de Vilaweb fa una crida a l'editorial del mitjà a donar-li suport, "Tots hem de donar suport a l'ajuntament i al batlle en aquest intent planificat d'atacar la convivència i de tornar als períodes més foscs de la política valenciana", i afirma "Burjassot avui ha de ser una barricada democràtica".

En aquesta línia, Vilaweb recull avui les opinions en suport a l'alcalde de Ximo Puig (PSPV), Enric Morera (Compromís), Ricardo Sixto (EUPV), Josep Guia (PSAN i SI), Agustí Cerdà (ERPV) i Natxo Calatayud (esquerra independentista). L'Accent analitza l'augment de l'activitat feixista a la comarca de l'Horta. A les xarxes socials s'estan donant moltes mostres de suport a Jordi Sebastià.

Cal remarcar que, que Guillem Agulló, assassinat fa 20 anys per militants d'extrema dreta, era d'aquest municipi. En els últims mesos, en aquesta localitat valenciana, han aparegut escrits amb insults a Guillem Agulló, atacs amb pintura a l'estàtua del poeta valencià Vicent Andrés Estellés, posteriorment el GAV va intentar sabotejar un homenatge al poeta, insultant el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, un home proposat pel Partit Popular i provinent del blaverisme. i, fins i tot en el domicili del president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) han aparegut diverses pintades acusant-li de “catalanista”.

Amb aquesta permissivitat de l'extremadreta, es donen casos com la del president del GAV que va demanar a la delegació de govern espanyol al País Valencià, va ser una una de les persones identificades per la polícia entre els que volien boicotejar l'acte d'homenatge a Estellés a Burjassot.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid