Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
Agressió "blavera" al domicili del president de l'AVL

En pocs dies, és la segona que és increpat pel "blaverisme"

24/05/2013 Llengua

La porta de l'edifici on s'ubica el domicili a València del president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, ha patit una sèrie de pintades en les quals es qualifica el màxim responsable de l'ens normatiu del valencià de "catalaniste", han confirmat fonts de la institució, segons recull en una informació LaVeupv.com.

Els fets es van produir la matinada de dijous quan la façana de l'immoble va ser pintada amb els lemes 'R. Ferrer catalaniste' i 'Fora l'AVL'. A més, apareixien les sigles del GAV, el Grup d'Acció Valencianista.

El mateix esprai de color blau usat per a fer les pintades va ser emprat també per a cobrir el video-porter de la finca, han detallat les mateixes fonts.

Es tracta del segon incident en pocs dies que afecta Ramon Ferrer. El primer d'ells va passar a mitjans del mes de maig, quan un grup de persones va intentar boicotejar l'acte "Mural del País Valencià" en homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés -que se celebrava al Saló de Plens de l'Ajuntament de Burjassot (València)- just en el moment en què va prendre la paraula el president de l'Acadèmia.

Quan Ferrer anava a dirigir unes paraules a l'auditori un grup d'assistents va llançar ‘crits i insults’ i va corejar el lema 'som valencians, mai catalans; llengua valenciana mai catalana'. El grup va ser desallotjat per la policia i un d'ells va ser detingut, assenyalaren llavors fonts policials.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid