Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANC
La Marxa cap a la Independència es va endinsant pel territori

Divendres passat a Sant Cugat del Vallès, dissabte a Sant Pere de Torelló i ahir, al barri barceloní de Sants. El proper diumenge, serà present a l'Aplec del Pi de les Tres Branques, així com a diversos indrets del país.

10/07/2012 Política
L'estelada penjada als balcons dels Ajuntaments L'estelada penjada als balcons dels Ajuntaments

Més de 200 persones es van aplegar a Marxa cap a la Independència, divendres passat, a Sant Cugat del Vallès per recórrer conjuntament els carrers de la ciutat. Amb poc més de mitja hora de recorregut, no es va parar de cridar i cantar a favor de la Independència, segons informa Tot Sant Cugat

Sant Pere de Torelló

Dissabte, va arrencar la Marxa cap a la independència a Osona amb un homenatge a l'estelada de Sant Pere de Torelló. Unes 300 persones van participar a l’acte que va tenir lloc davant l’Ajuntament.

El municipi de Sant Pere va ser el primer en penjar l’estelada al balcó de l’Ajuntament i que va decidir no treure-la fins que se celebrés un referèndum per decidir el futur de Catalunya.

L’acte va comptar amb la lectura del manifest de la Marxa cap a la Independència a càrrec de Salvador Bardolet, membre del consell assessor i del manifest elaborat expressament per a l’ocasió en el qual s’insta als alcaldes a penjar les estelades als seus ajuntaments.

El manifest va ser llegit pel filòleg torellonenc Jordi Dorca. Després de les lectures, l’alcalde de Sant Pere, Jordi Fàbrega, va despenjar l’estelada del balcó, que hi oneja des del setembre del 2011, i n’ha fet el lliurament al coordinador de la Vall del Ges, Manel Ballester. A continuació,  se li va lliurar una estelada a cada representat de les diverses seccions locals i territorials d’Osona per tal que les facin arribar als alcaldes i ajuntaments tot instant-los a penjar-les de manera permanent als balcons.

L'alcalde, Jordi Fàbrega, va assegurar que el país viu un context “d'urgència nacional que fa totalment necessària la independència”. Va afegir que “la desobediència civil i la confrontació amb l’estat espanyol és necessària per avançar cap a la llibertat”.

L’acte va comptar amb l’actuació de la Colla de Sant Pere i Grallers SPT i va finalitzar amb el Cant dels Segadors interpretat pels grallers de Sant Vicenç.

Després d’aquest acte d’inici de la Marxa a Osona, les activitats seguiran amb la 1a Marxa cap a la independència Ulldeter – Roda de Ter que tindrà lloc els propers 21 i 22 de juliol. Es tracta d’una marxa de resistència de 110 quilòmetres i de diverses marxes populars que resseguirà el curs del riu Ter fins arribar a Roda de Ter on hi haurà un dinar popular i diverses activitats.

Barri de Sants a Barcelona

Prop de tres-centes persones s'han manifestat aquest dilluns pels carrers de Sants amb un únic objectiu: la independècia de Catalunya. La marxa, ha acabat a una sala de plens del districte, plena de gom a gom, amb el parlament del regidor i els organitzadors. Ara al barri barceloní. ja preparen altres actes com ara una marxa de torxes per a la nit del 10 de setembre.


Actes

Divendres, 13 de juliol

Gironès: Festa de l'estelada a Vilablareix


Dissabte 14 de juliol

Alt Camp: Jornada esportiva per la Independència a Valls

Barcelona: Caravana de cotxes a Nou Barris

Tarragonès: Festa popular a Vila-seca,

Terres de l'Ebre: Caravana Golf de Sant Jordi cap a la Independència

Vallès Occidental: Ullastrell


Diumenge, 15 de juliol

Barcelonès: Speaker's Corner a la Dreta de l'Eixample, Cloenda Campionat Mundial Atletisme Juvenil (Barcelona)

Baix Llobregat: Marxem sobre Martorell

Berguedà: Aplec del Pi de les Tres Branques

Vallès Occidental: La Marxa arriba a Sabadell amb jocs, música i parlaments, Columnes a peu cap al centre de Sabadell, Viladecavalls,

Vallès Oriental: Roda el Vallès Oriental per l'Estat propi

 

Pel que fa als actes trobareu més informació a www.lamarxa.cat.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid