Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Kurdistan
Detencions de membres del PKK a diferents llocs dels estats espanyol i francès

Un independentista kurd ha esta detingut a Barcelona. Les detencions es realitzen paral·lelament amb 15 detencions més a l'Estat francès

12/02/2013 Internacional

S'ha conegut la detenció de sis presumptes membres del PKK (el Partit dels Treballadors del Kurdistan) arreu de l'Estat espanyol; els detinguts estan acusats de formar part de l'organització que defensa la independència d'aquesta nació ocupada i oprimia per quatre estats. Aquestes detencions es realitzen paral·lelament amb 15 detencions més a l'Estat francès, concretament a les ciutats de Bordeus i Tolosa.

Una de les detencions s'ha produït a Barcelona, quatre a Madrid i una a Múrcia. Segons la policia pertanyien un suposat "aparell de finançament i extorsió" del que la policia espanyola ha classificat com a "organització terrorista". En total s'han practicat onze registres domiciliaris en què s'ha intervingut abundant documentació. Segons la versió de la policia, els diners recaptats per l'organització a l'Estat espanyol es dedicaven a l'adquisició d'armes i explosius que servien per al manteniment de l'activitat del PKK.

L'operació de les detencions dels independentistes kurds ha estat realitzada per la Policia Nacional espanyola i assegura haver acabat amb "una xarxa dedicada de l'extorsió de ciutadans i comerços que utilitzava els seus guanys per finançar les activitats del Partit dels Treballadors de Kurdistan", formació que està considerada una organització "terrorista" per la Unió Europea i pels Estats Units, i que lluita des de 1978 per la independència d'un territori ocupat militarment pels estats turc, sirià, iraquià i iranià.

Segons aquestes informacions policíaques que ha reproduït la premsa, l'operació continua oberta.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid