Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Laboral
Cinc miners tancats en una mina de la Franja en lluita per la feina
11/02/2013 Laboral

Des de dijous passat, cinc miners empleats de l’empresa Carbonífera del Ebro estan tancats a a la mina Europa de Mequinensa (Baix Cinca), perquè l’elèctrica Endesa es decideixi a comprar el carbó d’aquest pou i s’eviti el tancament de l’empresa. A primera hora de dijous, la plantilla d'uns 40 miners es van encadenar a l'entrada de la central hidroelèctrica que Endesa té a Mequinensa, en suport amb els companys tancats a la mina que han pres aquesta mesura de pressió.

Si finalment Carbonífera tanqués la seva activitat, gairebé 70 famílies perdrien el seu mitjà de subsistència, i els voltants de Mequinensa patirien un dur revés econòmic i social..

La Federació d'Indústria de Comissions Obreres i altres sindicats exigeixen una solució que és que Endesa (filial de la italiana Enel) accepti el carbó de Mequinensa per a la seva tèrmica d'Andorra. Fins fa fa poc el carbó que s’extreia de la mina Europa es cremava a la central d’Escucha d'Andorra, però aquesta central va tancar a final de 2012, un fet que amenaça de clausura la companyia. Els sindicats han reclamat al govern autonòmic de l’Aragó que elabori un pla autonòmic del carbó, que eviti la desaparició sobtada de centenars de llocs de treball.

Els representants sindicals dels miners tancats reclamen que el carbó del pou Europa es destini com a combustible a la  central tèrmica d'Endesa a Andorra (Terol). La multinacional, però, no ha volgut acceptar la compra del carbó fins que es coneguins els punts del decret de garanties de subministrament, que en principi deixa l’Aragó amb 700.000 tones menys de carbó que l’any passat.

Pel que fa al govern de l'Estat espanyol, el ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha descartat aquest dilluns la possibilitat de prorrogar més enllà del 2014 el decret pel qual es donen ajudes per a la crema de carbó en centrals tèrmiques.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid