Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
La CUP denuncia l’actitud "partidista i avariciosa" dels membres del consistori de Tarragona

Segons la formació, així segons la formació, a la ciutadania se li "segueixen robant drets socials i laborals"

08/01/2013 Política
Cup tarragona Cup tarragona

La CUP a Tarragona sosté que l'opacitat del PSOE, CIU, PP i ICV pel que fa a les retribucions suposa un allunyament dels càrrecs electes respecte a la realitat social, fet que degrada i perjudica la democràcia, que hauria de ser transparent i oberta a la participació ciutadana.

Així segons la formació, a la ciutadania se li "segueixen robant drets socials i laborals. I mentre a Tarragona també pateix fortes pujades en les taxes municipals del 2012 i del 2013 (aparcaments, IBI, cultura, transport, esports, etc.), els 27 consellers municipals s’han embutxacat 331.632€ per 22 hores en els 18 plens del 2012".

Ho argumenta tot dient que aquest 2013 els tarragonins i tarragonines hauran de fer front a un nou espoli en la pujada de la brossa d’un 7,8% que anirà creixent fins a un 35% el 2017; una apujada d'un 10% en la zona blava en una ciutat on s'han eliminat els aparcaments gratuïts de la majoria de carrers dels centre. En aquest sentit, no només no s'ha incrementat l'oferta de transport alternatiu al vehicle privat, sinó que a més la població haurà de fer front a un increment del 3% en els autobusos municipals. La ciutadania tarragonina, a més, haurà de pagar un 2,7% més d’IBI en una ciutat on l’Església segueix sense pagar-lo, i haurà d'assumir fortes pujades en les entrades d'activitats culturals (2,7%), i un 7% en esports.

Aquestes xifres, segons la CUP, són oposades a les retribucions municipals. Al llarg del 2012 l'Ajuntament de Tarragona ha celebrat 18 plens, la durada total dels quals ha estat de 22 hores i 15 minuts. La realització d’aquests plens ha costat a Tarragona 331.632€. La CUP recorda que cada regidor percep per assistència al Ple 752€, i que aquesta assignació és a banda del salari de regidor, de les retribucions per ser membre de les "diferents comissions i/o d’òrgans de consell d’administració, de les dietes...".

La CUP retreu als responsables municipals que mentre el salari mínim interprofessional del 2012 ha estat de 641€ mensuals, els regidors/es, al llarg del 2012, hagin cobrat de mitjana 615,27€ l’hora només per assistir al ple. La candidatura tarragonina denuncia que la manca de transparència va en contra de la publicació de les retribucions íntegres, així com les compensacions econòmiques que perceben per la representació desenvolupada amb motiu del seu càrrec, tal com es reclama en el Codi del Bon Govern de la Diputació de Tarragona.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid