Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
L’onada repressiva continua a Mallorca en forma de multes

La campanya de persecució política de les protestes continua amb un degoteig constant d’avisos de multa que arriben a les bústies de persones que, un moment o un altre, han participat en alguna de les nombroses accions de les darreres setmanes.

15/06/2012 Drets i Llibertats

Multes de fins a 3.000 euros per haver participat en un acte de protesta contra Bauzá o en l’ocupació de la Conselleria d’Educació. Aquesta és la situació en què es troba Mallorca avui dia. Tot plegat, després que al Delegat del Govern espanyol se li hagi "esgotat la paciència", com va dir públicament pocs dies abans d’engegar la ràtzia repressora que acabaria amb 20 detencions en 10 dies a Mallorca, segons informa Contrainfo.cat

Ara, la campanya de persecució política de les protestes continua amb un degoteig constant d’avisos de multa que arriben a les bústies de persones que, un moment o un altre, han participat en alguna de les nombroses accions de les darreres setmanes.

Així, membres de l’Assemblea de la UIB i altres persones que van participar en l’acció de la Conselleria d’Educació han rebut aquests dies avisos de multa. La majoria «conviden» a pagar 1.000 euros, però hi ha alguns casos en què la xifra puja fins als 3.000 euros.

Però, la repressió econòmica en forma de multa no només ha esquitxat aquests dies l’Assemblea de la UIB. Persones que participaren en l’alliberament del solar de l’antiga Casa del Poble de Ciutat també han denunciat aquests dies l’arribada de multes de 300 euros relacionades amb les identificacions que patiren durant el desallotjament del solar. El mateix ha passat amb persones que han participat en les casserolades contra Bauzá, per exemple, a Pollença. Finalment, l’acció massiva del #novullpagar al peatge del túnel de Sóller també està tenint una resposta repressiva en forma de multes de 100 euros per cada vegada que el cotxe passà sense pagar (aquell dia la majoria de cotxes ho feren dues vegades, de manera que les multes són de 200 euros).

Aquestes multes, que s’afegeixen a les acusacions que estan pendents de judici i que probablement també acabin amb una sanció econòmica, estan arribant de manera massiva i indiscriminada a bona part de les persones que foren identificades durant protestes diverses. Això només s’explica si hi ha ordres polítiques ben clares i directes. Ens trobam, doncs, davant d’una estratègia política i policial del PP que mira de frenar l’escalada de rebuig social contra els seu (des)govern fent servir una barroera repressió econòmica massiva.

Tot plegat arriba en una setmana en què la gent està especialment sensibilitzada amb aquests temes per la proximitat del judici als 4 independentistes, víctimes d’un muntatge policial relacionat amb la Diada del 31 de desembre de 2010. Tanmateix, els moviments socials ja estan començant a organitzar noves campanyes antirepressives de solidaritat per alertar la població sobre la gravetat d’aquesta onada repressiva i recaptar els diners necessaris per fer front a les sancions econòmiques, si arriba el cas.

Endavant compara el govern balear amb una màfia

L'assemblea d'Endavant Mallorca manifestat en un comunicat que el govern balear segueix mostrant el seu “caràcter antidemocràtic” amb la persones que pensa diferent. A més, remarquen que “són conscients que no porten cap raó moral, extorsionen als joves amb peticions desproporcionades amb un estil més propi d'una màfia que d'una Administració Pública”.

També denuncia “el cinisme” d'una administració que actua contra manifestants no violents mentre no es pronuncia per l'agressió perpetrada per part de la Cap de Gabinet del Conseller Bosch, Ana María Rodríguez contra un dels manifestants.

Per això vol denunciar la continuació d'una escala repressiva que confirma la persecució política que ha iniciat en les últimes setmanes el delegat del govern i vol comunicar tot el seu suport als joves encausats, oferint-los tot el seu suport polític i humà.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid