Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Criminalització
Les multes pels incidents a les festes de Felanitx ja sumen 30.150 euros

Des del Comitè en Defensa de les Festes Populars se sospita que poden ser sancionats els dotze imputats a la causa penal

01/08/2012 Drets i Llibertats

Les multes pels incidents a les festes de Sant Agustí de Felanitx, dels quals ben aviat farà un any, continuen augmentant. Ahir, ja eren set les persones multades i la quantia total a pagar sumava 30.150 euros. Es tracta de sis multes de 5.000 euros i una –per a un menor– de 150 euros, segons informa Diari de Balears

En principi, el degoteig de sancions no s’ha acabat, ja que tant des de Felanitx en Moviment com des del Comitè en Defensa de les Festes Populars s’espera que tots els imputats en la causa penal oberta al jutjat de Manacor rebin la sanció; és a dir, que l’import total de les multes podria ascendir, si es confirmen les pitjors previsions, a 55.150 euros.

Fa uns dies, el Comitè de Defensa dels Festes Populars de Felanitx que, en un comunicat, va explicar que durant aquests incidents agents de la Policia Local van ruixar amb gas a membres de la penya el Cosso, així com a nens i persones majors que s'havien congregat per veure els espectacles.

Segons relaten, després del succeït, l'Ajuntament va demanar un informe a la Policia Local i en aquest es va incriminar a "una desena de felanitxers" que estaven "marcats políticament" i eren coneguts en la localitat mallorquina per la seva oposició a l'acció de govern del consistori.

Aquest informe, indiquen, va ser enviat a la Fiscalia per part de l'equip de govern i actualment, gairebé un any més tard, encara no s'ha cridat a declarar a cap dels encausats, si ben l'únic menor implicat va ser absolt per la Fiscalia de Menors i el seu cas va ser arxivat.

Criminalització

D'altra banda, han exigit la dimissió de l'alcalde Biel Tauler i del seu equip de govern "per la seva persecució ideològica contra la joventut que no claudica davant les seves amenaces".

Finalment, han denunciat públicament "la no separació de poders" posat que, segons han dit, fa unes setmanes un regidor de l'equip de govern va revelar el resultat final de la investigació quan ni els encausats tenien coneixement d'aquest.

Això, assenyalen, "demostra la connivència de les autoritats locals amb formes de procedir més pròpies de la màfia siciliana que d'un Estat de dret i democràtic. Així mateix, han considerat que tots aquests fets demostren que hi ha una "estratègia de criminalització i repressió dels moviments socials i de denúncia de la illa".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid