Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura Popular
Torna la tensió a la festa de Sant Agustí de Felanitx

Nombroses persones assistents a la festa han proferit crits contra l'actuació de la Guàrdia Civil, i han reclamat als organitzadors de la festa que prenguessin les regnes de la celebració, amb crits de "Cosso, cosso".

28/08/2012 Cultura

En primer lloc, el muntatge del pal·li ha provocat una important controvèrsia, ja que la Guàrdia Civil haa separat el públic de l'estructura i ha muntat unes barreres que impedia el pas.

Aquests fets han provocat les queixes de nombroses persones assistents a la festa, que han proferit crits contra l'actuació de les forces policials, i han reclamat als organitzadors de la festa que prenguessin les regnes de la celebració, amb crits de "Cosso, cosso" (la penya més antiga i nombrosa de les que participen en el marc de la festa).

Sota pal·li

Passades les 12h, en el moment de sortir de l'ofici els agents policials s'han col·locat entre el poble i els assistents a la missa, encara que sense posar-se l'uniforme antidisturbis, i els han dirigit cap a fora en la direcció contrària al pal·li, la qual cosa també ha creat un cert malestar entre els felanitxers.

Hi havia, el vicepresident del Govern, Josep Ignasi Aguiló, que en el moment de trepitjar el carrer ha rebut una forta protesta. Després d'assistir a un altre ball dels cavallets, les autoritats s'han disposat a passar per sota el pal·li. Ho han fet primer els caparrots, els gegants, i també la Guàrdia Civil, acompanyant al vicepresident del Govern. En aquest moment, els ciutadans han començat a cridar "lladres" i "corruptes".

Incidents durant l'any passat

L'any 2011 es produïren una sèrie d'incidents a la sortida de l'ofici del Convent quan alguns agents de la Policia Local ruixaren amb gas lacrimògen a membres de la penya el Cosso. Tot plegat tengué lloc quan les autoritats convidades, entre elles la presidenta del Consell de Mallorca Maria Salom, passaven davall el pal·li.

Més de 30 persones foren ateses pels serveis mèdics com a resultat de la flitada. Tanmateix, l'equip de govern del PP i la mateixa Policia Local elaboraren un informe, posteriorment enviat a Fiscalia, pel qual s'imputen faltes i delictes per desordres públics a fins a 12 felanitxers i felanitxeres, membres de la penya el Cosso. Actualment el procés judicial continua obert.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid