Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Assetjament sexual
Ratifiquen el processament de l'exsecretari general de RTVV per abusos sexuals

Està acusat de tres delictes d'abusos sexuals, i sengles d'assetjament sexual i amenaces, tots ells de forma continuada

14/12/2012 Drets i Llibertats
Cap a tres anys de la denúncia i sense data de judici Cap a tres anys de la denúncia i sense data de judici

La secció cinquena de l'Audiència Provincial de València ha confirmat l'ordre de processament de l'exsecretario general de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) Vicente Sanz, per un suposat delicte d'abús sexual en el treball contra tres periodistes de l'ens públic, en considerar que la procedència d'aquesta resolució judicial és "inqüestionable".

El tribunal creu que les declaracions dels testimonis i les víctimes, les proves pericials i els informes psiquiàtrics són pilars suficients per acreditar que l'"imputat s'hauria servit del càrrec que ocupava en l'ens per obligar a les treballadores a mantindre contactes sexuals sense consentiment", condicionant el lloc de treball de les víctimes a aquests contactes.

Cap a tres anys de la denúncia i sense data de judici

A finals de febrer de 2010, tres periodistes de Canal 9 van denunciar en els jutjats de Paterna a Vicente Sanz, aleshores secretari general i número dos de l'ens RTVV per assetjament sexual en el treball.

La denúncia recull en 11 folis el relat del calvari viscut des de finals de 2007 per les tres dones. Les víctimes relaten vexacions sexuals, obscenitats, amenaces i una situació de por insuperable davant el poder del seu cap de personal. Les tres periodistes, una d'elles amb responsabilitats en el quadre directiu de l'ens, descriuen nombroses trobades, realitzats a petició de Sanz, en el despatx d'aquest i al seu apartament de Canet d'en Berenguer.

En els mateixos, segons les denunciants, el secretari general de RTVV els exigia favors sexuals. La negativa de les dones té com a resposta, segons consta en la denúncia: "Si no vols, que sàpigues que tinc molt de poder. Et destrossaré la vida a la teva i a la teua família". Les periodistes relaten com la pressió i l'assetjament van acabar amb la seva vida personal, com van arribar a inventar-se malalties per no anar a treballar i com en moltes ocasions es van sentir vigilades. La por, asseguren, ha estat la raó del seu silenci fins ara. La denúncia recull, a més, que no són les úniques dones de Canal 9 assetjades.

President del PP "provincial" de València

Sanz va ser president provincial del PP a València durant el període 1993-94. Un enregistrament en la qual es parlava d'una suposada mossegada per l'adjudicació de contractes a Benidorm, quan l'Ajuntament estava governat per l'ex president de la Generalitat Eduardo Zaplana, li va obligar a dimitir del seu càrrec. Les hemeroteques recullen de Vicente Sanz la frase: "Estic en política per folrar-me".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid