Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
14-N
Concentració a Tarragona en solidaritat amb els detinguts per la Vaga General

Avui a les 18:30 a l’estàtua dels Despullats de Tarragona

20/12/2012 Drets i Llibertats

Diferents col·lectius de l’Esquerra Independentista de Tarragona han fet una crida, per assistir avui a les 18:30 a l’estàtua dels Despullats, on es realitzarà una concentració en solidaritat amb el detingut dimarts al matí a Tarragona i que va ser posat en llibertat ahir amb càrrecs.

Alguns dels càrrecs que se li imputen compten amb proves gràfiques que tan sols assenyalen la seva presència en el piquet, però que no demostren la participació en els fets imputats. Aquests són, recordem, desordres públics, coaccions i danys per un valor de tres mil euros. Aquests diners són de dos vidres que una concessionària de cotxes d’alta gamma i una entitat financera van canviar després de la passada Vaga General del 14-N

Aquesta persona s'afegeix a les 55 detencions i 49 imputacions més del 14-N fruit de la repressió exercida contra els vaguistes. Repressió que va deixar multitud de persones ferides, entre els quals menors d'edat i també una dona, Ester Quintana, sense un ull per culpa d'un projectil disparat pels antiavalots, tal com asseguren testimonis personals i gràfics i la mateixa afectada, tot i que Interior segueix negant-ho.

Organitzacions de l'Esquerra Independentista del Camp han denunciat, en un comunicat, que la detenció del company Lucas respon a l’intent per part de la Conselleria d’Interior de justificar allò que és injustificable. Volen atribuir actes violents a les persones que estaven al piquet del matí de la jornada de Vaga, quan precisament qui va caracteritzar-se per una actitud lamentable i violenta va ser la policia autonòmica.

Recorden el cop de porra que li van propinar al menor de 13 anys i la resta d’agressions indiscriminades al conjunt dels manifestants per part dels agents policials. I no només a Tarragona, hores després, a Barcelona, moltes persones van ser agredides per la policia i una dona va perdre un ull per l’impacte d’una pilota de goma.

Per les l'organitzacions de l'Esquerra Independentista,  detenció a Tarragona no és pas aïllat, ja hi ha hagut més detencions arran de la vaga del 14 de novembre, per exemple, a Girona van ser-ne 4 els companys acusats. Amb tot això comencen la seva caça de bruixes, que com sempre persegueix el mateix objectiu: generalitzar la por de manifestar-se per denunciar les irracionalitats i injustícies d’aquest sistema.

"L’actuació dels mossos evidencia, un cop més, que la seva motivació per actuar són raons polítiques: protegir els interessos de les multinacionals i dels partits en el poder i fer callar les veus discordants. Aquest cop han esperat més d’un mes per a fer detencions. No podem oblidar que darrere d’això s’amaguen interessos electoralistes per part de Convergència i Unió. Però ara, després d’haver passat el període d’eleccions, continuaran amb la feina que venien fent: més retallades i més repressió cap a la gent que denunciem la pèrdua dels nostres drets", afirmen en un comunicat

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid