Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
14-N
Concentracions en solidaritat amb els 47 detinguts arreu del país

S'han convocat concentracions davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Barcelona, Tarragona, i també a Palma i València

15/11/2012 Política

La repressió exercida contra els vaguistes durant la jornada de vaga general s'ha saldat amb 47 detinguts i 49 possibles imputacions més. També cal tenir en compte, incomptables persones ferides (una d'elles possiblement perdi un ull, coaccions, amenaces, insults i vexacions per part dels diferents cossos de seguretat, segons informa Alerta Solidària.

Catalunya

25 detinguts (1 a Tarragona, 1 a Gramenet del Besòs, i 23 a Barcelona), entre 12 i 15 encara a la comissaria de Les Corts. A més, 30 possibles imputats (3 a Terrassa, 4 a Tarragona, 16 a Barcelona i 7 a Manresa).

A Tarragona els Mossos van agredir un nen de 13 anys, que va haver de ser cosit per un trau al cap. Aquest dijous, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha admès una possible extralimitació dels Mossos d'Esquadra, però segons ell la situació es va produir d'una "manera fortuïta". Segons ell, el nen va sortir malparat d'una "situació fortuïta, quan sense intenció de tocar aquest nen la inèrcia d'un dels cops toca en el crani".

El menor és fill d'una militant de la CUP de Tarragona. La policia també va agredir les persones que estaven al seu voltant i volien protegir el nen. A més, els agents van arraconar les persones agredides –inclòs el menor d’edat- impedint-los trucar una ambulància o marxar perquè el menor –que estava sagnant- pugués rebre atencions mèdiques.

La CUP va realitzar una roda de premsa ahir a la tarda per denunciar aquests fets, i va anunciar que s’estan estudiant mesures legals per tal d’imposar una demanda conjunta contra l’actuació del cos policial. La CUP participarà com a part afectada i activa en la redacció d’aquesta demanda per evitar que es repateixen “fets lamentables” com els succeits aquest matí.

La formació denuncia de nou l’actuació arbitrària de la policia autonòmica, que en aquesta ocasió, s’ha saldat amb diferents militants agredits. Segons afirma, després d’hores i hores de mobilitzacions pels carrers de la capital del Tarragonès amb la realització de piquets informatius, els Mossos d’Esquadra van practicar una càrrega policial a l’interior de la Universitat Rovira i Virgili, en que van retenir diferents persones –alguens d’elles menors- involucrades en el moviment juvenil i estudiantil de l’Esquerra Independentista.

Posteriorment, el gruix de manifestants va circulat pacifícament per diferents carrers de la ciutat, fins que van arribar davant del Centre Comercial d’El Corte Inglés. Allí, els Mossos d’Esquadra van realitzar fins a tres càrregues policials consecutives. Fruit d’aquestes hi va haver quatre detencions. Una de les quatre presones detingudes va ser portada pels Mossos fins a l’Hospital de Santa Tecla, ja que va patir un atac d’ansietat a causa de la virulència de la càrrega policial. Totes elles, van ser alliberades després de passar per comissiaria, on se’ls va comunicar que se’ls acusa de desordres públics i empènyer als agents antiavalots.

Des de la CUP, han denunciat “l’arbitrarietat i desproporcionalitat de les diferents càrregues policials, i especialment, l’agressió soferta pel menor d’edat”. A més, han destacat que moltes més persones que participaven pacíficament de la cercavila haguessin pogut rebre, ja que, “l’ordre dels Mossos d’Esquadra era escombrar a la gent que es trobessin per davant, tal i com ha dit literalment el cap de l’operatiu en el mateix escenari dels fets”.

D'altra banda, Trobada Alternativa de 9Barris ha explicat que al migdia es va detenir un membre de l'entitat quan entrava a casa seva després d'un piquet matinal al barri i que aquest divendres s'ha detingut un altre veí, membre dels indignats de Nou Barris. Els dos detinguts han estat traslladats a la comissaria de Les Corts, on avui declararan.

El primer detingut, Carles, participa activament a les protestes per la reobertura de les urgències del CAP Guineueta, assessora laboralment a l’Oficina de Drets Socials al Casal 3 Voltes Rebel i és membre de la CUP. Pel que fa al detingut avui, Francisco Garrobo, és activista i candidat de Pirates de Catalunya. Pirates ha informat que desconeix els motius i raons que han motivat la seva detenció policial. És per això que dóna suport al seu candidat "a l'espera de notificacions oficials o, si més no, d'un procés o judici just en el qual es demostri la seva culpabilitat o innocència".

Aquest dijous a les 16h s’ha convocat una concentració a la Comissaria de Les Corts per exigir la llibertat de tots els detinguts de la vaga General.

País Valencià

20 detinguts a València ciutat, 2 encara en comissaria de la Policia Nacional. També és possible comptar amb 15 més.

Illes Balears i Pitiüses:

2 detinguts a Palma i 4 possibles imputacions més. Tant la policia espanyola com la policia local van detenir un militant d'Endavant OSAN, Marcel Pich, i un altre de la CGT, Robert al piquet del matí. Ahir al vespre passaren a disposició judicial i quedaren en llibertat amb les acusacions de desordres públics i atemptat a l'autoritat.

Segons han denunciat Endavant (OSAN) i Alerta Solidària, les càrregues policials a Palma van ser constants. La primera va anaar dirigida contra un piquet de la CNT on diverses persones foren colpejades, entre elles, un militant del sindicat estudiantil SEPC, que va ser colpejada i posteriorment identificada.

Durant el piquet de les 12h, convocat per la comissió pro vaga anticapitalista, hi va haver càrregues en diverses ocasions, fets pels quals un altre del SEPC va haver de ser traslladada a urgències amb el resultat de 6 punts de sutura al cap per haver rebut un cop de porra d’un agent. Altres persones que també participaven del piquet van patir cops i lesions de diversa consideració.

A més, han denunciat que es van produir identificacions durant tot el dia i que les diverses convocatòries estaven seguides per per policia secreta vestida de paisà. Segons Endavant i Alerta Solidària, aquests fets "atempten contra el nostre legítim dret a vaga". A més, afirma que la infiltració demostra que els anticapitalistes són víctimes "de la persecució policial".

Membres de l'Esquerra Independentista

Entre els detinguts, cal remarcar hi ha dos 2 membres d'Arran, 2 del SEPC i 1 d'Endavant. Tots ells en llibertat amb càrrecs. A més d'un militant de la CUP, que encara es troba a les dependències del Mossos d'Esquadra a Barcelona. També cal comptar amb més de 25 persones possiblemente imputades.  

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid