Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
POLÍTICA LOCAL
La CUP de Palautordera també demana que es reprenguin les comissions d’investigació

Se suma així al seguit de mocions presentades arreu que pretenen que aquests casos no quedin impunes

03/12/2012 Res-pública

El darrer Ple de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera va aprovar la moció de la CUP que instava el nou Govern de la Generalitat a reprendre les comissions d’investigació de sanitat i de caixes d’estalvi. Va ser aprovada per PSC i la CUP, mentre que la resta de grups municipals, CiU, PP i GdP-ERC, van abstenir-se.

El Ple va considerar que aquests casos de presumpta corrupció no poden quedar impunes pel gran perjudici que han comportat a la població, i per això insta la Generalitat a reprendre ambdues comissions en un termini de 4 mesos.

Però al Ple, les propostes de l’esquerra independentista també es van centrar en altres coses: es va proposar a l’Ajuntament que mantingués als treballadors municipals la part proporcional de la paga de Nadal que va des de l’1 de juny al 15 de juliol, quan va entrar en vigor la Llei 20/12, que decretava aquesta retallada.

D’altra banda, també va votar en contra de pagar 358.229,51 € a Aigües Ter Llobregat perquè l’endemà de signar el conveni la seva gestió va ser privatitzada. Així ho va explicar Jordi Pueyo, portaveu de la CUP de Santa Maria de Palautordera: “estem en contra de la privatització de la gestió de l’aigua, més encara que s’utilitzin diners públics de les palauenques i palauencs per a realitzar unes infraestructures que beneficiaran econòmicament l’empresa explotadora del servei”.

I, finalment, la CUP també va oposar-se a la supressió del registre de parelles de fet, ja que suprimeix el dret d’aquelles parelles que vulguin formalitzar la seva relació en el moment d’inciar la convivència.

El grup municipal creu que els casos de frau en les parelles de fet no són un motiu prou fort per suprimir-les, ja que “també hi ha matrimonis fraudulents, matrimonis forçosos i matrimonis per conveniència i aquesta realitat no ha fet plantejar-se a ningú derogar el matrimoni com a contracte vàlid de formalització de la vida en parella”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid