Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció a la sanitat
La comissió d'investigació sanitària es posarà en marxa a l'octubre

Boi Ruiz, Marina Geli, Xavier Crespo, Josep Prats i Ramon Bagó compareixeran al Parlament

25/09/2012 Política

La comissió d'investigació sobre la gestió de la sanitat catalana es posarà en marxa a partir de l'octubre. Aquest dimarts s'ha aprovat el pla de treball i les compareixences, que se celebraran les tardes dels dilluns.

En aquesta comissió hi hauran de comparèixer els noms que en els darrers mesos s'han vist esquitxats pels escàndols de corrupció a la sanitat destapats per entitats com Dempeus per la Salut Pública, mitjans com "Cafè amb llet" o organitzacions polítiques com la CUP. La tasca d'aquesta formació ja va obligar a dimitir Josep Prat com a director general d'Innova, i més tard va deixar l'Institut Català de la Salut.

Així, per la comissió hi passaran el conseller de Salut, Boi Ruiz; la seva predecessora, Marina Geli; l'exalcalde de Lloret de Mar i exgerent del consorci de Salut Selva-Maresme, Xavier Crespo; l'expresident de l'ICS, Josep Prats, o el president del grup SERHS, Ramon Bagó.

Els partits han mostrat la predisposició a investigar possibles irregularitats en els principals casos de presumpta corrupció, tot i que la majoria de l'oposició ha criticat la "sociovergència" per vetar documentació i compareixences.

El Parlament va aprovar el passat mes de juliol la creació d'una comissió amb els vots favorables del PSC, que era qui la proposava, del PP, d'ICV-EUiA, d'ERC, de C's i de SI. CiU es va abstenir i el diputat no adscrit Joan Laporta hi va votar en contra.

La proposta és que la comissió se centri en diversos casos de presumpta corrupció com la gestió del Consorci de Salut del Maresme i la Selva, i de la Fundació Privada de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, i sobre la relació entre el Servei Català de la Salut, el Consorci de Salut i Social de Catalunya, el Grup SERHS i les empreses Innova i CCM Estratègies i Salut.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid