Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EDUCACIÓ
L'Esquerra Independentista crida a desobeir la proposta de reforma educativa

Segons les organitzacions de l'Esquerra Independentista als Països Catalans, la proposta de reforma educativa de Wert és un atac directe a la immersió lingüística que “forma part de l'ofensiva espanyolista contra la identitat, la llengua i la societat del conjunt dels Països Catalans”

07/12/2012 Educació

Aquesta setmana, després de que es fes públic el redactat de l'avantprojecte de llei educativa (LOMCE) proposada pel Ministre d'educació espanyol José Ignacio Wert, ja han estat diverses les organitzacions i entitats que hi han mostrat el seu rebuig. La proposta de reforma convertiria el català en quarta llengua a l'escola en la categoria d'especialitat, podent obtenir el títol d'ESO o batxillerat sense acreditar coneixement del català. La nova llei també contempla que sigui l'Administració Pública qui es faci càrrec de cobrir les despeses de l'escolarització en centres privats d'aquelles famílies que vulguin que els seus fills rebin l'ensenyament íntegra en castellà.

“És un atemptat sense bombes”, ha assegurat David Fernàndez

La Candidatura d'Unitat Popular ha assegurat que aquesta proposta de projecte suposa “un clar atac frontal als drets més elementals del poble català, mostrant un cop més el tarannà autoritari i antidemocràtic del nacionalisme espanyol”. La formació també ha assegurat que aquestes mesures suposaran la segregació de la població “després de tants anys de lluita per la integració, la igualtat d'oportunitats en l'ensenyament i, sobretot, la defensa de la llengua del nostre país”. També han recordat que el fet que el cost dels centres privats vagi a càrrec de l'Administració Pública significa que “no només perdrem la nostra llengua sinó també la nostra educació pública, que quedarà en segon i tercer pla”.

La CUP ha exigit al Parlament de Catalunya que rebutgi aquest projecte de llei orgànica, assegurant que “la llengua no pot esdevenir sota cap concepte matèria de negociació”, i ha cridat a la ciutadania a mobilitzar-se en defensa de la cohesió social del poble català, a través del suport al model d'escola catalana en llengua i continguts, així com la necessitat de “la insubmissió de tota la comunitat educativa, per tal de continuar aplicant aquest model, diguin el què diguin les lleis espanyoles”.

David Fernàndez, diputat de la CUP al Parlament, va manifestar en una entrevista a Catalunya Ràdio que aquesta proposta de reforma de la llei educativa proposada pel ministre Wert, “és un atemptat sense bombes” i que s'afrontarà “amb molta tranquil·litat i amb molta desobediència” ja que aquesta llei “és inaplicable”. Fernàndez també ha comparat el ministre espanyol amb el General Espartero, el militar espanyol que va bombardejar diverses vegades la ciutat de Barcelona, advertint “que vingui quan vulgui que l'estarem esperant”.

El SEPC encoratja a la comunitat educativa a desobeir

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha denunciat a través d'un comunicat al web el fet que, una vegada més, el govern del PP i el seu nacionalisme espanyol més ferotge intentin posar fi a la immersió lingüística del país. Per altra banda, han assegurat que "ja fa temps que ens va arribar l'hora de defensar els nostres drets, però en moments com aquests també hem d'exercir el nostre deure i compromís amb la nostra educació", encoratjant la comunitat educativa a desobeir qualsevol mesura que acabi amb la immersió lingüística.

Endavant-OSAN: “Cal desobeir l'apartheid lingüístic”

Per la seva banda, la organització Endavant-OSAN també ha pres posició davant la proposta d'avantprojecte de llei del Ministeri espanyol assegurant que s'està parlant d'un “apartheid lingüístic que cal desobeir”. A través d'un comunicat públic, la organització ha assegurat que aquesta ofensiva, encapçalada pel govern espanyol, té com a agents l'Estat espanyol, els poders autonòmics i els seus tribunals, així com també la Unió europea que “ni tan sols es digna a donar rang d'oficialitat al català, mantenint així la nostra llengua en la marginalitat”.

La organització ha acusat el govern espanyol d'utilitzar un fals discurs democràtic i han assegurat que no s'acceptarà el resultat sociolingüístic de segles de genocidi lingüístic, així com que siguin els mercats els qui decideixin quina llengua s'ha de parlar. Per altra banda, Endavant també ha volgut deixar clar que no es tolerarà cap retallada en l'educació pública i que únicament es defensarà l'escola publica, catalana, laica i de qualitat, assegurant que “el camí de la supervivència de la nostra llengua passa per la ruptura amb els estats espanyol i francès, amb la UE i amb la dictadura dels mercats”.

La organització també ha volgut fer palès que "una agressió a la llengua a qualsevol territori dels Països Catalans és una agressió a tots els catalans”.

Atacs arreu dels Països catalans

Les diferents organitzacions de l'Esquerra Independentista han volgut posar especial èmfasi en recordar que aquest intent d'acabar amb la immersió lingüística que ara afecta directament al Principat de Catalunya, ja fa temps que està passant arreu dels Països Catalans.

En el cas del País Valencià, ha recordat Endavant OSAN, la demanda massiva d'ensenyament en català és permanentment desatesa i la resistència popular al tancament del senyal de TV3 demostra el desig popular d'una televisió íntegrament en català, ja que l”a televisió autonòmica valenciana, Canal9, no satisfà”.

Per altra banda, el SEPC han fet referència també a la situació de Catalunya Nord on els infants que volen ser escolaritzats en català sols ho poden fer en escoles privades, acusant al ministre Wert i al Govern espanyol de voler tirar en la mateixa direcció per tal de "privatitzar tot allò que és públic i que hem aconseguit amb esforços i treballs".

El SEPC també ha recordat la situació que s'està patint a les Illes sota l'ofensiva permanent del Govern del PP encapçalat per José Ramon Bauzà, i com els ciutadans “ens hem mostrat valents enllaçant-nos per la llengua i defensant el dret a ser educats íntegrament en català i a que el català sigui la única llengua vehicular als centres educatius d'arreu dels Països Catalans.

Endavant- OSAN a les Illes ha valorat el nou redactat d'avantprojecte com “l'atac més greu a la llengua catalana des del franquisme”, assegurant que “el veritable objectiu d'aquest projecte no és altre que el d'espanyolitzar-nos a través de l'educació, és a dir, debilitar-nos com a poble”. L'organització ha explicat que aquest projecte “es suma a les ja reiterades agressions que a les Illes duim patint des de l'entrada del Govern de Bauzá”. El manifest publicat també fa referència a la necessitat d'apostar per “l'únic camí possible: la desobediència civil i la insubmissió a totes les mesures que arraconin el català”, assegurant que “només amb la superació de l'actual sistema econòmic i amb la independència dels Països Catalans podrem garantir el futur de la nostra llengua i cultura”.

Des de la campanya “Tenim la paraula: a Mallorca en català!” impulsada per Endavant-OSAN, han fet una crida a tota la societat civil perquè planti cara a aquestes mesures espanyolistes defensant l'escola pública, en català i del poble.

L'Esquerra Independentista ha instat a la ciutadania a participar a la concentració prevista pel proper dilluns 10 de desembre a 2/4 de 7 del vespre a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, així com a la manifestació unitària convocada pel proper dijous 13 de desembre a les 6 de la tarda a Plaça Universitat de Barcelona, sota el lema “Ni LOMCE, ni retallades. En defensa de l’educació pública i la llengua catalana".

Valora
Rànquings
  1. “Escrits en llibertat” de Joan Rocamora
  2. La CACG (Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines) ha reunit 100 persones a Figueres en una protesta contra la visita de Felipe VI
  3. Tuïr acollirà la tercera Trobada sense Fronteres
  4. Cerdanyola recorda a Txiki
  5. 174 entitats europees demanen a Sánchez la suspensió de la Llei Rovira
  6. Acte institucional a Girona per commemorar el 6 d'octubre del 1934
  7. Noranta anys després es reproduirà a la Plaça de l'Ajuntament d'Igualada la hissada de l'estelada del 6 d'octubre del 1934.
  8. Recullen gairebé tres mil signatures per protegir el volcà i els morrots del Montsacopa
  9. El Ple de Fornells de la Selva rebutja la moció d’Independents per Fornells per instal·lar fotografies de l’1 d’octubre de 2017 a la sala de plens
  10. L'ANC reivindica a la plaça Sant Jaume el valor revolucionari del Primer d'Octubre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid