Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita
Músics i grups dels Països Catalans es posicionen políticament

Repàs a les principals fites del panorama musical combatiu de l'últim mes, marcat per la retirada d'Al Tall - Per Pau Mariné

03/11/2012 Harmonies de lluita
El govern ha avançat les eleccions, i els músics han pres les seves posicions. Lluís Llach i Lluís Gavaldà (Els Pets) han donat suport explícit a ERC, i Joan Reig de Mesclat i Jimmy Piñol dels Lax formen part de la llista per Tarragona.

El cap de setmana passat al concert del SEPC a Vilanova per l'ensenyament en català, Obrint pasKopEinaAt versaris i Ebri knight van mostrar públicament el seu suport a la CUP, formació que té els cantants Francesc Ribera "Titot" i Cesk Freixas a la llista de la CUP-AE per Barcelona.

Com que no n'hi havia prou que el tenor Josep Carreras es declarés independentista a El convidat de TV3, l'Enderrock ha fet Músics amb dret a decidir, una sèrie d'entrevistes a tot de músics sobre el moment polític actual, en el número on recopilen 100 cançons per la independència.

Agraïment a Al Tall

Petits i grans representants de la cultura s'han abocat a agrair el decennis de feina i joia transmetent i cultivant el cançoner valencià en un profund "gràcies Al tall!". Els mateixos Premis Octubre els han ofert un merescut homenatge tot i que la notícia ha agafat a l'organització desprevinguda. Serà moment d'aprofitar els concerts de comiat que es succeeixin.

Cacera de bruixes als cantants comunistes

La cacera de bruixes als rapers, que a l'agost detenia en Valtonyc, continua amb la detenció i trasllat a l'Audiencia Nacional de Marc Falcó, tcc Hijo de Sam. El productor de Pablo Hasél ha estat posat en llibertat amb càrrecs d'enaltiment del terrorisme i pertinença a banda armada després de pagar una fiança.

"Internet lliure o barbàrie"

Als oXcars d'enguany, que han tingut com a proclama oficiosa "Internet lliure o barbàrie!", on ha participat Pau Llonch arran el premiat docu No-res, i on s'ha fet un petit homenatge a l'Ovidi, s'han presentat les plataformes MegaboxTaringa! Música, que es llançaran properament. Veurem quina alternativa poden representar davant altres plataformes digitals més establertes o l'imminent Google Music (integrat a la botiga Google Play).

Al panorama musical combtiu del país han passat més coses: els Desgavell han deixat els escenaris, l'ajuntament de Tremp ha boicotejat el Correllengua, i el recital que el trident Alabajos, Freixas i Valor van fer a la Fira de Tots Sants de Cocentaina finalment no va poder comptar amb en Pau per malaltia després d'haver fet el cim del Palau de la Música de València.

Entre altres discs, aquest octubre han començat a sonar l'Estat de flow de Hugkakke, la segona entrega del raper igualadí aprofundint en la visió personal dels problemes socials, passa del reggae i es deixa ajudar per en Valtonyc.

També ha sortit Els ulls de la història dels Garrotada, un mesclat de reggae/rock/rap/ska amb melodies corades. En el debut d'aquests bellreguardins promet; es deixa notar la influència de Joan Palomares, amb qui han gravat.

La puta i la Ramoneta son uns nois granadets que fan rock combinat amb balada i reggae a lo The police. Els vallesans diuen que fan Rock de degeneració espontània, cosa que va de la filosofia a la crítica social, passant per la faula metafòrica.
Valora
Vídeos
Toquen a revolució (Sounds like a revolution, 2010)

Documental canadenc sobre la protesta en la música americana, amb la guerra d'Iraq com a teló de fons.

Tirant lo Rock - Socarrats (Videoclip)
2012 Andreu Valor, Cesk Freixas i Pau Alabajos Fira de Cocentaina

Emissió del concert de la fira de Cocentaina

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid