Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
HdL
Premis Ovidi afalagadors i Mallorca combativa

Pau Mariné d'RXI explica quines han estat les harmonies de lluita d'aquest mes de juny

03/07/2012 Harmonies de lluita
Aquesta nova edició dels Premis Ovidi Montllor han servit per exhibir la vitalitat de la música en català al País Valencià. I ho ha fet premiant a Feliu Ventura i el seu Música i lletra, però també a altres com VerdcelAspencat o Skapats. I dintre d'unes setmanes, en el marc del Rebrot 2012, a part de poder veure actuacions de molts grups compromesos, es podrà copsar els primers passos d'Arran, la nova formació juvenil de l'Esquerra Independentista sorgida de la unió entre Maulets i CAJEI.
 
A Mallorca, des d'on fa dies que corre un viral on moltes organitzacions i entitats han donat suport als independentistes encausats (entre ells músics d'Obrint pasBramsEixut i l'emacé Valtonyc), s'ha organitzat pel dia 6 l'Enllaçats per la Música dins la campanya Enllaçats pel català, on durant 17 horen actuaran formacions com Al-MayurqaOprimits, o els bentornats Ocults. I en Titot, que s'ha tancat amb la resta de Mesclat per gravar el tercer disc, ha iniciat amb èxit una ronda d'actuacions de Brams amb la Banda de l'Escola Municipal de Música de Berga.
 
A finals de maig veia la llum el darrer disc de Cesk Freixas, sota el títol de Tocats pel foc com a referència de Pedrolo. En aquest treball, el cantautor manté la línia de La mà dels qui t’esperen i aposta per unes lletres no tan directes com les dels seus inicis, però igual de reivindicatives. Freixas, i també Valor, han col·laborat en el primer disc de Jordi Gomara. Aquest cantautor, poeta i rebel –com li agrada definir-se– va començar de fet als vint anys, però després d'estar molt de temps allunyat dels escenaris ara ha enregistrat D’amor i d’altres dissidències amb temes antics i altres de nous.
 
Els albaidins Odi acaben de treure El badar de les consciències, un segon llarga durada reivindicatiu que manté la seva essència ska, rock i reggae però amb més experiència i eficàcia. Els que també han enllestit la seva revalidació són els Maitips, que a Inventa el món incorpora dosis de rock i reggae al seu conegut ska, aconseguint un resultat més madur.
 
Els Terratombats ens refresquen l'estiu amb el seu ventilador que sona a Aires de primavera, el seu primer disc llarg. Ja els heu de conèixer, normalitzen la rumba catalana amb naturalitat i desimboltura, amb temes nostrats i amb esperit crític. Mentrestant, els terrassencs Eskassa llibertat comparteixen el disquet #Singleeskassa, on han volgut avançar l'ska rock d'un futur llarga durada.
 
Per acabar, des del Vendrell arriba el debut d'Obstacle, un disc homònim que ja fa mesos que va sortir del forn i on s'hi pot trobar punk rock de secà o rock dur amb estones accelerades, sense pretensions però ficant cullerada en temes peluts. Pels delerosos de novetats, ja es poden anotar escoltes d'AgraviatsEixutQuim VilaDissäpte, i de l'incansable Valtonyc.
Valora
Vídeos
EL MEU AVI - XEIC
Videoclip oficial del grup Xeic! versionant la cançó d'El meu avi, de Josep Lluis Ortega i Monasterio, l'havanera catalana més coneguda i cantada.
Maitips - Videoclip Fàcil 2012
Vídeoclip de la cançó "Fàcil" del disc "Inventa el món" editat l'any 2012
HUGKAKKE
València necessita una cançó
València necessita una cançó' és un documental que s'endinsa en el moment que atravessa la música cantada en valencià. Més de 30 músics, periodistes i professionals del gremi analitzen el que coincideixen a denominar com el millor moment del sector de tots els temps. Quantitat, qualitat i diversitat en són les claus. L'objectiu: la normalitat dins d'un país lluny encara de ser-ho.

Raimon, Feliu Ventura, Miquel Gil, Vicent Torrent (Al Tall), Xavi Sarrià (Obrint Pas) o Pep Gimeno "Botifarra" són alguns dels noms propis que donen vida a aquesta radiografia de l'actualitat musical valenciana.

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid