Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
HDL
Posicionaments, efemèrides i conquestes

Pau Mariné d'RXI fa un repàs a les harmonies de lluita del mes de setembre

02/10/2012 Harmonies de lluita
S'ha dit que el món de la música dóna suport a la manifestació de la Diada, i és que darrerament la societat està agafant consciència dels problemes que els afecten, sobretot perquè cada vegada són més grossos i més difícils d'ignorar. La gent de la cultura ja fa temps que està indignada, i ara que les retallades més dures en aquest sector ja s'estan palpant, té més sentit que mai les assemblees culturals al Tradicionàrius que van començar impulsades per Pere Camps i que han acabat constituint-se en la plataforma Defensem la Cultura.

Músics passant a l'acció, com quan l'embrió del Col·lectiu Ovidi Montllor es tancava al Palau de la Música de València com a protesta per l'oblit actiu dels artistes per motiu de llengua. Han hagut de passar set llargs anys per a que dissabte Pau Alabajos hi actués, proclamant, ara sí, que "el Palau és nostre".

Qui ahir feia un any que trepitjava per primera vegada el Liceu de Barcelona és en Raimon, que commemora els 50 anys del seu debut a Barcelona fent una gira europea després d'haver estat guardonat amb la medalla d'Or de la Ciutat. Es veu que el Partido Popular impedí que Xàtiva ho fera, amb el que algú podria traçar un paral·lelisme amb la consecució d'Alabajos. Des de Mallorca, i en el 5è aniversari de la desaparició de l'ànima d'Al-Mayurqa, fins i tot s'ha especulat que en Toni Roig estaria content pel torrentí.

Com a efemèride major, els 70 anys del naixement d'Ovidi Montllor i 90 del de Fuster s'homenatgen amb l'edició a iniciativa de Paco Muñoz del disc A dos de val. Es tracta d'una gravació de l'actuació que va fer l'Ovidi a l'Olleria el 1993 on va recitar poemes de Fuster. Les lectures originals les ha musicades Bertomeu, i l'acompanyen altres cantants com Hugo Mas, Lluís Miquel, Batà, Alabajos, Vicent Torrent, Rafa Xambó, Eva Dénia i el mateix Muñoz. Una joia, vaja. El disc es va presentar amb una emotiva actuació a la mateixa Olleria i amb tots aquests intèrprets.

Un debut molt reeixit és el que està tenint la gent d'Atupa. Son de l'Horta Nord i duen sota el braç Quatribarap, un disc de rap altament mutable, ja que rimen tant sobre ritmes hiphopers amb tocs electrònics moderns, però també sobre reggae, ska i cançó. Un encert que fa que les seves lletres combatives i festeres puguin arribar a molts joves per la porta gran. Per a seguidors de Rapsodes, Arrap i Orxata sound system.

Els Biot, per la seva banda, són de Barcelona, i amb menys d'un any han tret una demo que ja fa delit. Lo seu és un nu metal canyer i melòdic amb influències de gent com Berri txarrak o Deftones, i és que compten amb gnet que ha passat per grups com Answer o Kop. Lletres amb missatge, ritmes intensos i tornades enganxoses: una promesa en tota regla.
Valora
Vídeos
Joan Colomo a icat fm. Track 02: "En Blanc i Negre"
Cesk Freixas - Companya
Back to Catalonia: Part 12: Camí del Referèndum

Pablo Hasél & Valtonyc - Entrevista y concierto (Agosto 2012) from Nikone Cons on Vimeo.

Pablo Hasél & Valtonyc - Entrevista y concierto
NOMÉS ENS QUEDA LLUITAR - OKUPATS 2012
CALIU - Benvinguda
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid