Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#tancades28N
Més de 120 centres educatius a la tancada per l'educació pública a Mallorca

Malgrat les coaccions i el silenci mediàtic de la majoria de mitjans de comunicació com denuncia Mèdia.cat

29/11/2012 Res-pública
Cercavila a Santa Maria del Camí Cercavila a Santa Maria del Camí

Més d'un centenar de centres educatius -fins a 121 segons algunes fonts- van participar ahir aquest  en l'acció de protesta convocada pel col·lectiu Crida – Assemblea de l’Embut. (integrada per pares i mares, docents i alumnes) en defensa de l'educació pública de qualitat.

En bona part d'ells es va celebrar assemblees i taules rodones en les quals es va debatre sobre les conseqüències de les retallades del Consell en educació.To i així, la protesta també anava dirigida contra els atacs cap a la llengua, la nova llei de convivència o la llei de símbols institucionals. La jornada es va desenvolupar en un ambient festiu i reivindicatiu, i en alguns d'ells fins i tot van actuar xeremiers i es va ballar.

Mobilització arreu de l'Illa

En alguns indrets, com a Santa Maria del Camí, la comunitat educativa va tenir el suport de la batlessa del poble, que va voler sumar-se als actes de reflexió del moment que viu l'escola pública i de protesta contra les retallades tan del govern espanyol com l'autonòmic.

L'acte que es va fer al poble va tenir una part ludico-festiva. Es va fer conjuntament per l'IES Sant Marçal i el Ceip Melcior Rosselló i Simonet i va consistir amb una cercavila dins del poble acompanyats per músics de la colla de gegants de Santa Maria.

A continuació cada una de les comunitats educatives (mares i pares, mestres i alumnes) va continuar el camí fins al seu centre on es va celebrar les tancades-assemblees.

A Palma, es va fer una cadena humana en el pont de la Via de Cintura, amb els centres de la Son Gotleu i el Rafal (Contrainfo.cat va fer un ampli seguiment de la tancada)

Tensió

La iniciativa va prendre el dimarts un cert caire tibant per l'enviament als centres per part de la Conselleria d'Educació d'una carta en la qual s'advertia de l'ús que se li pot donar a aquestes instal·lacions. Això va obligar a algunes associacions de pares a buscar locals alternatius en els quals realitzar les activitats previstes i que, en alguns casos. Des del STEI-i es va acusar a la Conselleria d'intentar "ficar la por en el cos dels ciutadans" per callar les veus discrepants "en una mostra clara d'abús de poder" per evitar els tancaments.

La comunitat educativa invisible a Mallorca

L'observatori crític dels mitjans, Mèdia.Cat, publicava ahir un escrit titulat "La comunitat educativa invisible a Mallorca" on denunciava el silenci informatiu sobre la tancada, tot indicant que dels 200 centres educatius, el 60% s'havien sumat a les tancades, ja que la majoria dels mitjans no havien massa informació sobre l'acció, tot i tenint en compte les pressions de la  Conselleria balear d’Educació per evitar la mobilitzacions.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid