Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Europa i la nostra sobirania popular
18/11/2012 Andoni Baserrigorri
Per Andoni Baserrigorri, editor del portal independentista basc Boltxe Kolektiboa Per Andoni Baserrigorri, editor del portal independentista basc Boltxe Kolektiboa

En les declaracions de diverses alternatives sobiranistes d'esquerres de les nacions sense estat que estem "manu militari" dins de l'estat espanyol s'està escoltant en els últims temps una expressió que crida a la reflexió.

"Volem ser una nació lliure a Europa" ressona com un martelleig constant i es pot llegir en múltiples declaracions de representants polítics sobiranistes i esquerrans.

I on sinó estaríem quan siguem nacions lliures? És que algú amb un mínim de dits de front pot plantejar que volem ser una nació lliure a Àsia? O a l'Àfrica? Potser a Oceania

És que algú pensa que hi ha sectors sobiranistes d'esquerra que pretenem, quan siguem poble lliures -Que ho serem- utilitzar excavadores i maquinària pesada i traslladar la nació alliberada a un altre continent? Per què s'utilitza aquesta redundància? No som ja europeus?. Tant Galiza com Catalunya com Euskal Herria sent estats lliures o nacions sense estat és una obvietat que es tracta de pobles europeus.

No serà que s'utilitza el terme "Europa" per no utilitzar el terme "Unió Europea? ¿Sera això?

La Unió Europea a hores d'ara de la història requereix poques definicions. La Unió Europea no és sinó l'eina política i econòmica d'un conglomerat d'estats opressors, amb la qual consoliden un capitalisme cada vegada més voraç i insaciable com estem veient aquests dies.

La Unió Europea és una entitat imperialista que ha protagonitzat innombrables agressions a diferents pobles del planeta. La tragèdia de Líbia o de Síria on els europeus intervenen amb el major desvergonyiment afermant o tractant de fer-ho règims medievals i integristes religiosos, imposant a aquests pobles una realitat retrograda i opressora és una evidència a davant nostre. I tot amb l'única finalitat de saquejar a aquests pobles i robar-los les riqueses naturals. Això és Europa.

La Unió Europea és una entitat ultraliberal que no permet al seu si cap tipus de socialisme. Ni socialisme del segle XXI ni del XIX ni de cap altre segle o característica. És una contradicció irresoluble afirmar que s'està pel socialisme (sigui del tipus que sigui aquest socialisme) i afirmar que es vol ser un poble lliure a Europa.

Europa per reconèixer-te com a estat et exigirà que t'incorporis a les seves polítiques criminals econòmiques. T'exigirà que s'apliqui el capitalisme que ells decideixin per tu. Si no, que li preguntin a Irlanda o Romania, Bulgària etc.

Europa no permetrà cap experiència per l'esquerra. L'inici socialisme que pot permetre és el socialisme de Zapatero o Hollange. És a dir una socialdemocràcia dretana que ni allibera la classe obrera ni ningú.

Així mateix, Europa o la Unió Europea per reconèixer-nos com a estat posarà sobre de la taula que ens sumem a les seves estructures militars i que participem en les agressions presents i futures contra els pobles d'Àfrica, Àsia o Amèrica. Ens convertiríem en uns còmplices de l'imperialisme; Europa no permetrà les nostre independències. I mitjans per a això, els tenen.

La Unió Europea és una de les potes que sosté la taula d'opulents que és el sistema capitalista. Taula en la qual comencen a abundar persones desnonades, sense feina ni esperança. S'ha acabat el capitalisme guai i van acabant-se els temps de l'estat de benestar. Aquestes persones s'estan començant a aixecar i exigir els seus drets legítims, i contra aquestes persones els estats aparentment democràtics els està aplicant la política de la porra. Les persones apallissades, detingudes i reprimides en aquesta Europa del capital comencen a ser milers i aquesta és la política que exigiran.

Et diran que si vols ser un "estat lliure a Europa" t'hauràs d'armar i disposar de policies antiavalots disposats a apallissar i reprimir el seu propi poble. No ens donaran alternativa.

En definitiva, aquests són algunes de les dades fredes i objectives sobre què suposa ser un "estat lliure a Europa". Els exemples abunden i alguns ja s'han citat, però es podria esmentar Croàcia, Eslovènia, Polònia i un llarg etcètera que són suposadament "estats lliures a Europa" i que compleixen estrictament les condicions imposades des de Brussel i des de les casernes d'Europa.

Per ser autènticament un poble lliure cal estar fora d'Europa. No de l'Europa geogràfica, evidentment, sinó d'aquesta estructura imperialista que es diu "Unió Europea". I cal dir clarament que un projecte socialista és incompatible amb aquesta Europa.

 Un poble que aspiri a ser un poble lliure a Europa, però amb majúscules, ha d'escriure amb lletres de foc en la seva agenda la sortida immediata de la Unió Europea i la ruptura total amb el capitalisme. I des d'aquí la construcció del socialisme, després ja veurem quin tipus de socialisme ...

Perquè la llibertat dels pobles i els éssers humans no són possibles a Europa. I perquè en aquest cas les expressions són molt importants. No confonguem Europa amb la Unió Europea i donem-li claredat als missatges polítics.

Als nostres pobles no ens cal permís de cap entitat imperialista per ser lliures i recórrer el nostre propi camí cap al socialisme.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid