Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
El SEPC estrena el documental "El valencià a Alacant, una història amagada"

Es basa en un recull de testimonis que descriuen l’ús del català a la ciutat amb la perspectiva de la seua trajectòria vital

24/11/2012 Llengua

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), amb la col·laboració del Departament de Filologia de la Universitat d’Alacant, ha estrenat el documental El valencià a Alacant, una història amagada.

Es tracta d’un recull de testimonis que descriuen l’ús del català a la ciutat amb la perspectiva de la seua trajectòria vital. Parlen persones majors, que recorden un català molt present als seus barris en temps de guerra. També intervenen persones més joves, professors, escriptors i xiquets.

Tots ells tenen en comú el fet de ser alacantins i parlar la llengua pròpia. Relaten, des del seu punt de vista, la situació sociolingüística del català des dels anys de la repressió de la guerra i dictadura fins la situació  actual.

El documental, que en només dues setmanes ja ha tingut vora de 10.000 visualitzacions, mostra la vitalitat “invisible” del català a Alacant on, malgrat l’avançat estat de substitució lingüística i les actituds de submissió al castellà, encara albira perspectives de futur. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid