Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ICV, PP i PSC-PSOE reclamen "ordre" davant la crisi provocada pels abocadors a Cerdanyola

 La situació de crisi al govern local de Cerdanyola del Vallès s'ha accentuat durant aquests dies. Ara mateix ICV governa aquesta població en una situació de buit governamental, en què els seus socis de CiU han renunciat a diverses regidories (com la de Seguretat i Cultura) i tant el PP com el PSC-PSOE reclament un "govern fort" i ordre per tirar endavant els projectes urbanístics previstos, entre els quals els que pretenen edificar sobre antics abocadors tòxics de la Plana del Castell. Tal i com ja vam informar a la notícia Els abocadors tòxics fan detonar una crisi governamental a Cerdanyola, l'espurna d'aqusta crisi va ser la negativa del ple a donar suport a una proposta "en blanc" presentada per l'alcalde (ICV) de remodelació urbanística del Centre Direccional. Una situació que ha estat denunciada per la Plataforma Cerdanyola sense abocadors, que en una nota de premsa ha posat al descobert els interessos i prevaricacions que amaguen el projecte que pretén contruir damunt els abocadors de residus tòxics.

03/10/2009 12:36 Política

En aquesta situació de crisi política i desgovern a Cerdanyola el primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE), Víctor Francos, s'ha ofert ràpidament a pactar un govern municipal davant la que consideren una situació "greu i d'excepció política", a la vegada que ha reclamat que l'alcalde de Cerdanyola "enceti la possibilitat de resoldre el problema que ha generat" perquè "cal garantir l'estabilita a la ciutat". Les propostes del PSC-PSOE, ja reclamades per l'alcalde i ICV en un missatge amb al.lusions als "projectes estratègics" (urbanització de la Plana del Castell, sobre els abocadors tòxics i amb grans interessos lucratius darrere), també han estat compartides pel grup municipal del PP, aliat tàctic del govern de CiU-ICV: El Partit Popular (PP) de Cerdanyola també ha reclamat un govern "cohesionat" que "pugui dur a terme tots aquells projectes que permetin millorar la qualitat de vida" a Cerdanyola.

 

 

Nota de premsa en relació a la crisi al govern municipal i la construcció de pisos sobre l'abocador de Can Planas.  [Plataforma Cerdanyola sense abocadors]

Des de la Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors volem manifestar la nostra convicció que, sigui quin sigui l'equip de Govern que surti per a garantir la governabilitat, la urbanització al voltant dels abocadors de Can Planes tirarà endavant si la ciutadania no ho aturem perquè, en això, tots els partits de l'ajuntament hi estant d'acord. Malgrat que en el llenguatge d'aquests partits se l'anomeni “projecte estratègic de gran importància per a la ciutat”.

Fer pisos i equipaments esportius en un abocador és un tema com a mínim “delicat”, fet que ha provocat fortes tensions internes com la que va esclatar en l'ultim Ple i que ha acabat en la ruptura del Govern.

Construir pisos als abocadors requereix d'uns ardits o estratagemes l'ètica i la legalitat de les quals qüestionem des de la Plataforma, com evitar complir la Llei (Reial Decret 9/2005), establir compensacions urbanístiques per a privats que aporten sòl propi que ells mateixos van contaminar (com l'empresa Puigfel), o altres tipus de negociacions que no es fan públiques i que donen lloc a suspicàcies de presumptes prevaricacions.

 Van ser, doncs, els pisos dels abocadors de Can Planes la gota que va fer vessar el got d'un Govern ja desgastat per diferents polèmiques. Un Govern que en cap moment ha volgut aplicar l'imprescindible criteri de precaució (per la salut, per la seguretat, per al medi ambient) i ha triat una falsa solució que no descontamina i desatén els interessos de la ciutadania. I tornem a recordar que si en aquella zona finalment s'hi construeixen pisos i equipaments difícilment garantiran la salut dels que hi visquin o hi vagin per fer esport i inclús requeriran mesures constructives addicionals per gasos a l'atmosfera i líquids corrosius en el subsol (lixiviats).

Des de la Plataforma demanem a l'ajuntament que posi a exposició pública el Pla parcial que van retirar del polèmic Ple de setembre, per tal que la població poguem conèixer els requeriments necessaris per a poder construir al voltant de l'abocador . Aquest nou Pla del Centre Direccional és molt diferent a l'aprovat al juliol del 2005 arran del problema dels abocadors i sol·licitem que sigui sotmès de nou a avaluació d'impacte ambiental integrada, tal com estableix la Llei 6/2009.

Ja va sent hora que a Cerdanyola s'urgeixin nous polítics que treballin pel bé més preuat
de les persones: la salut.

Ciutadana i ciutadà, no tanquis els ulls ni la boca. Tu també ets responsable del futur de Cerdanyola i per sobre de tot de la nostra salut i la dels nostres fills i filles.

Plataforma Cerdanyola sense abocadors

 

Per saber-ne més:

 Els abocadors tòxics fan detonar una crisi governamental a Cerdanyola Llibertat.cat

Un especialista mèdic confirma que els abocadors de Cerdanyola suposen un risc per a la salut Llibertat.cat

 Una xerrada d'un especialista mèdic posarà al descobert els perills dels abocadors a Cerdanyola Llibertat.cat

Jornada de les CAV sobre la política de residus a Badia del Vallès Llibertat.cat

Demanen que es faci públic l'informe sobre la toxicitat dels abocadors a Cerdanyola Llibertat.cat

Ofensiva en la lluita contra els abocadors tòxics a Cerdanyola del Vallès Llibertat.cat

Mobilitzacions a la capital de La Plana contra els abocadors de tòxics Llibertat.cat

Un miler de persones es manifesten a Castelló contra els abocadors de residus tòxics Llibertat.cat

Acció reivindicativa a Cerdanyola del Vallès contra els abocadors Llibertat.cat

El video de l'Ecoparc 2 ja és a la xarxa: una prova del fracàs del model actual de residus Llibertat.cat

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid