Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espanyolisme
Un vaixell de les forces armades escomet barques de Roses per imposar-los la bandera espanyola

Aquesta nova provocació espanyolista, ara contra vaixells catalans, arriba després que en els darrers dies s'hagin denunciat les maniobres militars que han practicat avions i helicòpters de l'exèrcit espanyol en territori principatí

26/10/2012 Política
Un vaixell de l'Armada Espanyola, la branca marítima de les Forces Armades espanyoles, ha escomès aquest divendres al matí les barques de pesca de Roses (Alt Empordà) per exigir-los que posessin la bandera espanyola a l'embarcació.

Qui ha denunciat públicament aquesta imposició ha estat el Projecte Ninam, una plataforma de recerca de cetacis de Catalunya amb base al port de Roses i que treballa a l'entorn del Parc Natural del Cap de Creus. 

Pels volts de les set del matí, pesquers d'arrossegament que operen a les aigües del port de Roses han estat interceptats i abordats per un vaixell de guerra de l'Armada espanyola. Gemma González, portaveu del projecte Ninam, ha detallat a La Vanguardia que les embarcacions s'han vist sorpresos per 'embarcació que els ordenava aturar-se per ser abordats pels militars.

Un cop dins del pesquer, els soldats han informat al patró que era obligatori per llei penjar la bandera espanyola, i els ha advertit que si no la tenien havien de tornar al port.

"En 8 anys només he vist un buc de la marina 2 o 3 cops"

González assegura que la presència de militars al Cap de Creus és "excepcional" ja que qui realitza les tasques de vigilància i control de pesca és la Guàrdia Civil. "L'últim cop que vaig observar un buc de l'Armada va ser l'estiu passat al Festival del Mar de Palamós", però mai en aquest tipus de missions.

Els pescadors tampoc recorden cap fet similar, ha asseverat González. "En 8 anys de feina he vist un buc espanyol de la marina potser dues o tres vegades", ha assegurat González a Rac1.

Aquest fet ha molestat la feina dels pescadors, perquè han hagut de parar màquines i han vist reduïda la seva jornada de pesca, amb les conseqüents pèrdues econòmiques.

Els pescadors no solen portar la bandera espanyola per treballar

A més, no és cap novetat que els pescadors vagin sense bandera espanyola a les barques perquè habitualment no en porten per treballar.

En concret, és un Reial Decret del 1980 el que obliga tot tipus d'embarcacions a "enarborar, com a única bandera, la d'Espanya", que haurà d'estar situada a l'asta de popa i al pic del pal major. "Cap altra bandera ni ensenya podrà romandre hissada si no ho està la bandera nacional", remarca el text.

Pel que fa a les banderes "autonòmiques", aquestes podran hissar-se "en ports nacionals i aigües interiors, però sempre al mateix temps que la bandera nacional" espanyola, que ha de ser més gran.

S'intensifiquen les provocacions i amenaces

Aquesta nova provocació espanyolista, ara contra vaixells catalans, arriba després que en els darrers dies s'hagin denunciat les maniobres militars que han practicat avions i helicòpters de l'exèrcit espanyol en territori principatí.

A més, la delegació del govern espanyol ha amenaçat amb denunciar els consell comarcal de les Garrigues i l'Ajuntament de Tàrrega si no pengen la bandera espanyola en 20 dies.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid