Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Nou posicionament independentista a Arbúcies

Arbúcies, municipi degà de l'independentisme, també es declara "territori català lliure i sobirà"

01/10/2012 Política
El passat dissabte 29 de setembre, reunits en ple extraordinari els grups politics representats a l'Ajuntament CUPA, EpA, ERC, CiU i PSC, van acordar declarar Arbúcies "territori català lliure i sobirà." La proposta va ser votada per unanimitat.

Aquest acord municipal segueix la linia de la declaració de Sant Pere de Torelló i dels diversos pobles adherits a aquest posicionament independentista. En l'acord també s'insta el Parlament de Catalunya que faci una Declaració unilateral d'independència i que també s'actuï favorablament en la via del referèndum democràtic per la independència.


Pere Garriga, l'actual alcalde d'Arbúcies, ha declarat a El Punt que “Avui és un dia important per a Arbúcies, perquè podem expressar d'una forma pública i contundent allò que hem pregonat tots els alcaldes de la vila des de fa 33 anys, quan es van proclamar els ajuntaments democràtics: el nostre poble sempre ha estat governat per alcaldes i forces independentistes.”

La moció, que va poder ser consensuada per totes les forces de l'Ajuntament, aclareix que en la consulta popular del 13 de desembre del 2009 Arbúcies ja va expressar el seu posiconament a favor del dret a decidir i la independència, ja que la consulta a Arbúcies va tenir com a resultat  una votació favorable a la independència del 96% dels participants.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid