Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Atac de la marina israeliana
Laura Arau, membre de la Flotilla de la Llibertat, arriba a Barcelona

Era el tercer cop que la campanya Rumb a Gaza intenta denunciar el bloqueig de la zona després que la marina israeliana abordés el Mavi Marmara l'any 2010, assassinant nou persona.

22/10/2012 Política
Arrivada David Segarra, Manuel Tapial i Laura Arau, l'any 2010 Arrivada David Segarra, Manuel Tapial i Laura Arau, l'any 2010

Laura Arau, que viatjava a bord del vaixell humanitari Estelle de la III Flotilla de la Llibertat, va arribar ahir al vespre a l'aeroport d'El Prat després que la marina israeliana abordés el vaixell en què viatjava. Mentre que els dos companys que l'acompanyaven al vaixell, el diputat de IU pel País Valencià Ricard Sixto i l'advocada sindical Begoña Zabala ho van fer a Madrid.

Els tres membres de la tripulació de l'Estelle van ser detinguts i més tard, després d'haver signat l'ordre d'expulsió, un grup de diplomàtics espanyols els van acompanyat  a una terminal d'embarcament a l'aeroport de Ben Gurión a prop de Tel Aviv, on estaven en un centre de detenció.

Arau ha participat a les tres flotes que fins ara s’han organitzat per viatjar fins la costa de Gaza. Aquest és el tercer intent de la flota per denunciar la situació de bloqueig després que el 2010 l’exercit israelià assaltés un vaixell turc en què van morir nou activistes.

Abordatge en aigües internacionals

Dissabte passat, sis vaixells de guerra d'Israel van envoltar el vaixell de la III Flotilla de la Llibertat per fer arribar material humanitari a la Franja de Gaza.

A continuació, els soldats israelians, vestits amb màscares de gas que els tapen la cara, van abordar l'embarcació. L'atac es va produir en aigües internacionals, a 17 millers al nord d'Arish (Egipte) per això des de l'Estelle van demanar que s'activés la solidaritat internacional. Amb l'atac, la marina israeliana va segrestar parlamentaris i activistes que van a bord de l'Estelle.

 

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid