Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat amb Palestina
Una representació de la CUP visita el veler Estelle

El veler forma part de la III Flota de la Llibertat que lluita contra el bloqueig imposat per l'Estat d'Israel als territoris palestins

19/09/2012 Internacional
Una representació de la CUP entre la qual hi havia el regidor de la ciutat de Mataró Xavier Safont-Tria, ha realitzat una visita al veler “Estelle”de la III Flota de la Llibertat que el diumenge dia 16 va atracaral Port del Fòrum de Barcelona.

La visita de la CUP ha servit per mostrar el suport d'organitzacions locals amb la causa Palestina, que veiem l'Estelle com un símbol de justícia i llibertat. Entre aquestes organitzacions hi ha la Plataforma Aturem la Guerra i l'Organizació d'Estibadors Portuaris de Barcelona (OEPB).

A l'Estelle hi viatja un grup d'activistes internacionals amb l'objectiu de trencar el bloqueig imposat per Israel a Gaza i sensibilitzar a la població dels diferents països de la seva ruta fins a Palestina. Fins ara l'Estelle ha fet parada a vàries ciutats de Suècia, Noruega, França, País Basc i Països Catalans. Després de Barcelona, passarà per Còrsega, La Spezia i Nàpols.

Aquest any, per tant, la Flotilla de la Llibertat torna a navegar amb més força que mai. Sabem dels riscos que comporta una acció d’aquesta mena. Els nou morts que va deixar el brutal assalt israelià a la I Flotilla de la Llibertat mentre navegava en aigües internacionals l’any 2010 i el bloqueig que va patir la II Flotilla de la Llibertat en ports europeus l’any 2011, provocat per una ofensiva campanya del govern israelià, fa que aquest 2012 la iniciativa Rumbo a Gaza aconsegueixi sumar esforços per bufar ben fort i fer que el veler Estelle aconsegueixi arribar a Gaza.

El veler transporta materials escolars, equips de so, recanvis per a una desalinitzadora, llibres, materials de construcció, i altres materials per a una població amb una situació social molt precària causada pel bloqueig Israelià.

El poble palestí necessita el suport moral per resistir una opressió i bloqueig sense límits i la CUP volgut enviar un missatge clar: “No us oblidem”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid