Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PARQUÍMETRES
La CUP de Tarragona exigeix que s'aturi el pagament de les zones verdes, blaves i taronges

Els col·lapses, la no-reducció de la tarifa per als residents i els aparcaments buits demostren la inutilitat del Pla de Mobilitat

17/10/2012 Política

Fa uns dies la regidora de Mobilitat de Tarragona, Begoña Floria, va declarar que no s'ampliarien les zones verdes a la ciutat de Tarragona i que s'encariria el preu de les zones blaves. Això, segons la CUP, fa palès "el caràcter purament recaptatori del Pla de Mobilitat que s'està aplicant fins al moment, en tant i en quant no s'està aturant tot el procés, sinó que davant les protestes, l'únic que fan és no seguir implementant per no trobar més oposició, però als llocs on la gent s'està movent les mantenen".

La formació ha aprofitat per denunciar el perjudici que suposa per als treballadors de fora de Tarragona haver d'aparcar en aquestes zones, sense possibilitat de prendre cap altra alternativa econòmica i de qualitat. D'altra banda, que les mesures preses per l'Ajuntament no funcionen ho demostra la inutilització de les zones verdes en alguns barris, com al tram final de l'avinguda Maria Cristina o la zona dels Músics, indica.

La ineficàcia de la mesura també es posa de manifest per la via administrativa: encara no s'ha aplicat la baixada de tarifa a 0,40€ (i no al preu més econòmic de 0,20€, com fan a Barcelona), tampoc no s'ha eliminat la imposició de pagament per a les persones residents ni s'està desenvolupant cap campanya de sensibilització ambiental que conscienciï la ciutadania d'utilitzar altres mitjans de transport.

Per tots aquests motius, la CUP de Tarragona exigeix al consistori que "faci marxa enrere, que aturi el pagament a les noves zones blaves, verdes i taronges implementades" i que emprengui un procés participatiu en què la ciutadania pugui consensuar les característiques d'un pla de mobilitat que garanteixi l'ús de la bicicleta, que no impliqui un cost per als residents, i que eviti el trànsit i els col·lapses que encara avui, després d'aplicar les mesures, es donen en algunes zones de Tarragona.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid