Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9-O
El País Valencià celebra la Diada del Nou d'Octubre

L'eix central de la jornada serà la manifestació que eixirà de la Plaça Sant Agustí de València a les sis de la tarda sota el lema "El País Valencià és el futur"

09/10/2012 Política

Els Països Catalans celebren aquest dimarts 9 d'Octubre la Diada del País Valencià, que commemora l'entrada de les tropes catalanes a la ciutat de València al comandament de Jaume I l'any 1238, segons ens expliquen les cròniques.

L'eix central de la jornada serà la manifestació que eixirà de la Plaça Sant Agustí de València a les sis de la tarda sota el lema "El País Valencià és el futur". Una manifestació que culmina els actes del Correllengua que s'han celebrat aquests dies.

Els fusterians, contra l'espoliació i l'explotació i a favor de la independència

Per primera vegada la marxa reivindicativa comptarà amb la presència d'un nou protagonista, i és la participació amb pancarta pròpia de la iniciativa “Nosaltres els fusterians”, que aplega ERPV, PSAN, SI i MDT, que tot i participar any rere any serà la primera vegada que ho facen sota la meixa pancarta.

El lema utilitzat pels fusterians serà “Contra l'espoliació i l'explotació. Junts per la independència”, i així ho han fet palès a través del manifest que utilitzaran a la Diada Nacional. Els fustrians criden el poble valencià a manifestar-se "contra l'espoliació i contra l'explotació i a lluitar unitàriament per la independència", perquè amb la ruptura "podrem aturar aquest procés capitalista salvatge i aconseguir unes condicions de vida i de treball més favorables per al conjunt de la població".

Bloc de l'Esquerra Independentista

La marxa també comptarà amb un bloc de l'Esquerra Independentista, que portarà per lema “Independència, Socialisme, Feminisme”, i estarà format per l'organització juvenil Arran, Endavant-OSAN, els sindicats SEPC i la COS, i l'organització antirepressiva Alerta Solidària.

El manifest de l'Esquerra Independentista destaca la necessitat que el País Valencià es reafirme com a poble i "en la nostra lluita per uns Països Catalans lliures de la dominació capitalista, de la dominació espanyola i francesa, lliures del patriarcat". Arran ha presentat el seu propi manifest.

Manifestació i homenatge a Joan Fuster

La Comissió 9 d’Octubre, plataforma integrada per associacions, sindicats i partits, ha convocat la tradicional manifestació marcada enguany per un doble context, econòmic i nacional, i així es desprèn del manifest de la convocatòria, que conclou que "ser País Valencià és el contrari a ser una regió d'Espanya".

Enguany la Comissió afegeix una segona convocatòria, i és que després de la manifestació, tindrà lloc un acte d’homenatge a Joan Fuster, a les 21 hores, a la Societat Coral el Micalet, en col·laboració amb la plataforma Castelló per la Llengua i l’Associació d’Actors i Actrius del País Valencià.

L’homenatge es fa amb motiu del 50è aniversari de Nosaltres els valencians i en record del 30è aniversari de l’aplec que, el 25 d’abril de 1982, va reunir a la Plaça de Bous de Castelló desenes de milers de valencianes i valencians en commemoració del 50é aniversari de les Normes de Castelló.

L'acte combinarà projeccions de l’aplec i del discurs que Fuster hi féu amb un repàs per la vida i les idees de l’assagista de Sueca a través dels seus textos. Serà conduït per Josep Manuel Casany, interpretaran els textos els actors Paco Alegre, Pilar Almeria, Francesc Anyó, Pepa Juan i Albert Iborra i finalitzarà amb l’actuació musical de Miquel Gil.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid