Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertat d'expressió
Detenen el productor musical de Pablo Hasél

"Marc Hijo de Sam" és un productor, músic i compositor lleidatà

11/10/2012 Drets i Llibertats

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres al migdia el productor, músic i compositor lleidatà Marc Falcó, conegut amb el nom artístic de "Marc Hijo de Sam" i molt popular en el món del hip hop.

Tot i que es desconeixen els motius que han portat a detenir el jove, l'orde judicial l'ha donat l'Audiènca Nacional, el mateix tribunal que ara fa justament un any va ordenar la detenció del raper lleidetà Pablo Hasél acusat d'enaltiment al terrorisme pel contingut crític de les seves cançons. Marc Falcó és el productor de Pablo Hasél.

Segons La Directa, Falcó va ser traslladat a Madrid en qualitat d'imputat per un presumpte delicte d'enaltiment del terrorisme per uns suposats comentaris que van aparèixer als seus perfils de Twitter i Facebook.

Hasél ha detallat en un comunicat que al voltant de 16 mossos i policies espanyols van escorcollar casa seva durant més de tres hores sense presència d'advocat i posteriorment es van endur el productor a Madrid pels volts de les sis de la tarda. El cantant assegura que s'han emportat llibres, el seu ordinador i el de la seva mare, objectes del seu pare difunt i escrits, entre altres.

Concentració de suport

Hasé ha informat de la convocatòria d'una concentració de suport que se celebrarà aquest dijous a les sis de la tarda a la Plaça de la Paeria de Lleida per demanar la llibertat i absolució de Falcó, a favor de la llibertat d'expressió i contra la repressió de l'esquerra.

La detenció de Hasél va suscitar una àmplia onada de mostres de solidaritat als Països Catalans. L'últim cas de persecució contra un músic només per les lletres compromeses de les seves creacions musicals va ser el del raper mallorquí Valtònyc, l'agost passat.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid