Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Audiència Nacional acusa Hasél d'"exalçar i celebrar accions terroristes" a les seves cançons

El magistrat de l'Audiència Nacional espanyola Fernando Andreu Merelles ha decretat aquest dimecres llibertat provisional a Pablo Rivadulla Duró, conegut amb el nom artístic de Pablo Hasél, amb l'obligació de comparèixer els dies 1 i 15 de cada mes al jutjat.
 

Merelles acusa Hesél d'un presumpte delicte d'enaltiment del terrorisme, segons revela la interolucutòria emesa aquest dimecres per l'alt tribunal, i que assenyala quines són les frases de les seves cançons que serien constitutives de delicte.

05/10/2011 17:21 Drets i Llibertats

El raper ha arribat aquest migdia a l'Audiència Nacional en un furgó policial, després d'haver passar la nit en dependències policials, i ha estat conduït fins al despatx del jutge emmanillat, on ha declarat durant una mitja hora.

La interlocutòria redactada per Andreu explica que va ser la Birgada Provincial d'Informació de la policia espanyola qui va detectar dotze arxius a Youtube en els quals es referia a organitzacions com ETA, GRAPO, al-Qaida o Terra Lliure, "exalçant i celebrant algunes de les accions terroristes comeses per tals grups", assenyala el text.

Les investigacions van concloure que dues de les tres identitats amb les que s'havien pujat els vídeos a Youtube corresponien a la mateixa IP, corresponent al domicili de Hasél, a Lleida. Posteriorment es va demanar informació a les companyies telefòniques i a gestors com Google o Microsoft, els quals van donar a la policia "indicis racionals i fonamentats que la persona que va publicitar els arxius que podrien ser constititius de d'un delicte d'enaltiment del terrorisme i de descrèdit, menyspreu i humiliació a les seves víctimes seria Pablo Rivadulla Duró".

"Enaltiment del terrorisme és el que fa el PP i el PSOE"

En sortir de l'Audiència Nacional, Hasél ha declarat als mitjans: "Seguiré cantant. Enaltiment del terrorisme és el que fa PP i PSOE donant suport a guerres al tercer món i venent míssils a països genocides com Israel".

 

{youtube}xY5DV_LOkz0{/youtube}


Per saber-ne més:

L'antifeixisme se solidaritza amb el raper lleidatà Pablo Hasél

Detingut un cantant de rap a Lleida pel contingut polític de les seves cançons

El govern espanyol mantindrà la incomunicació com a arma repressiva 

Amnistia Internacional demana a l'estat espanyol que suprimeixi el règim d'incomunicació  

La violència estatal 

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid