Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Defensa del Territori
Ni Eurovegas ni Barcelona World

"No ens quedarem de braços creuats mentre el govern de la Generalitat ens hipoteca el futur i ens destrossa el territori", avisa Arran

08/09/2012 Territori
"Ni Eurovegas ni Barcelona World" "Ni Eurovegas ni Barcelona World" | Autor: Arran

La Generalitat de Catalunya va presentar aquest divendres el projecte "Barcelona World", l'alternativa a Eurovegas quan sembla que el Govern ja ha descartat que s'instal·li al Baix Llobregat. 

La Generalitat ha tancat un acord amb l'empresa brasilera Veremontes i la Caixa per construir un macrocomplex turístic al costat de PortAventura, en uns terrenys d'unes 600 hectàrees propietat de l'entitat financera.

El projecte té una inversió prevista d'uns 4.700 milions i ha de suposar la creació de 20.000 llocs de treball directes i 20.000 més d'indirectes, segons van explicat divendres en una roda de premsa els representants de l'empresa, la Caixa i la Generalitat. El parc, amb sis complexes hotelers temàtics que inclouran 6 casinos, obrirà el 2016 i el grup inversor d'Enrique Bañuelos ja disposa del 20% dels recursos.

Novament doncs, el govern d'Artur Mas aposta per aliar-se amb les grans fortunes. I és que el multimilionari Enrique Buñuelos -a la llista Forbes de les cent persones més riques del món- va forjar la seva fortuna en plena bombolla immobiliària. I ho va fer, precisament, al País Valencià, aprofitant lleis actualment derogades que permetien ser promotor sense posseir el solar on s'havia d'edificar.

Aturem la destrucció del territori

Un projecte, el de "Barcelona World", que com el d'Eurovegas tampoc és gens amable amb el territori. Així ho sosté l'organització juvenil Arran, que critica que Mas, "mantenint la línia del secretisme i l’especulació que el caracteritzen", està promovent el que considera que és "un nou atac del govern neoliberal al territori, a l’economia i al futur del poble treballador dels Països Catalans".

"Ens avergonyeix un govern que després d’intentar vendre’ns el macroprojecte d’Eurovegas com una solució a l’atur, com una sortida positiva de la crisi, sense donar importància a la precarietat laboral que comportava, sense donar importància a la irrecuperable destroça del territori, al foment de la prostitució i les màfies, ara, d’amagades, ens sorprèn amb un pacte anunciat a traïció, pretenent fer el mateix, aquesta vegada en les terres del Camp", critica Arran, que creu que "Barcelona World" "ens enfonsa encara més al pou de l’especulació que ens ha portat a la crisi actual".

L'organització de joves afirma que no es quedarà "de braços creuats mentre el govern de la Generalitat ens hipoteca el futur i ens destrossa el territori" i avisa que no acceptarà "les condicions laborals pèssimes i de temporada que ens volen vendre". "Perquè volem conservar la nostra terra, el nostre patrimoni natural que s’ofega cada dia més amb projectes a mesura d’empresaris sense escrúpols als que poc importa l’espai natural del Delta del Llobregat o el del Delta de l’Ebre", sentencia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid