Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Especulació
La Plataforma Aturem EuroVegas es presenta a Esplugues de Llobregat

La CUP organitza l'acte que tindà lloc avui a les 19h, a la Rambla de la Mercè al barri de Can Vidalet.

11/07/2012 Territori
Cartell de la presentació Cartell de la presentació

La Plataforma Aturem Eurovegas es donarà a conèixer aquest vespre a Esplugues de Llobregat. L'entitat es va constituir fa uns mesos davant l'amenaça de la construcció d’un macrocomplex d’oci i joc a Catalunya, concretament al Delta del Llobregat, que està negociant el Govern i la companyia Las Vegas Sands Co.

L'iniciativa va ser promoguda per SOS Delta del Llobregat, la plataforma d’entitats ecologistes que treballen al Delta, i que va ser fundada pels informadors ambientals dels Espais Naturals del Delta del Llobregat.

SOS Delta inclou: Depana, els grups locals de SEO/BirdLife i WWF a Barcelona, el grup Les Agulles d’Ecologistes en Acció, i d’altres plataformes com Salvem Oliveretes (Viladecans), Salvem la Zona Agrícola (l’Hospitalet) i l’associació Ciència Oberta.

Un macrocomplex d’oci i joc al delta del Llobregat

Sheldon Adelson, propietari de la Vegas Sand Corporation, vol impulsar a Europa un centre de joc de l'estil de Las Vegas (Nevada) o Macao (Xina). El govern de CiU es va afanyar a presentar-hi una proposta, que plantaria aquest EuroVegas al bell mig del Baix Llobregat. Entre les exigències d'Adelson figura tota mena d'exempcions fiscals i en drets laborals. 

A més, el projecte robarà a la nostra comarca terres de gran valor agrícola, en un moment on la producció d'aliments de proximitat és garantia de qualitat de vida i de creació de llocs de treball, segons la CUP a Esplugues de Llobregat

Així com, el valor ecològic de les zones humides del Delta del Llobregat. "Més enllà d'aquestes consideracions, tant si es fa al Baix Llobregat com a un altre lloc, EuroVegas és un projecte que encarna els pitjors vicis del capitalisme: especulació, alienació pel joc, blanqueig de diners, màfies..." remarca la formació independentista

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid