Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Especulació
Milers de persones diuen no a Eurovegas des de la Plaça Sant Jaume

La carxofa del Baix Llobregat ha esdevingut aquesta tarda el símbol del rebuig al macrocomplex d'oci

17/06/2012 Territori

Milers de persones han rebutjat aquest diumenge a la tarda la possibilitat que el macrocomplex d'oci Eurovegas s'instal·li al Baix Llobregat. Actualment el Govern està en converses amb Las Vegas Sands, a qui vol seduir perquè esculli Catalunya en comptes de Madrid per ubicar-hi el seu nou projecte.

Abans que es prengui una decisió, però, la societat civil ja s'ha mobilitzat des de fa mesos per oposar-se a aquest macroprojecte. Així, aquest diumenge la Plaça de Sant Jaume de Barcelona s'ha omplert en una concentració de rebuig convocada per la plataforma Aturem Eurovegas que ha aplegat més de 4.000 persones, segons l'organització. Aturem Eurovegas ha celebrat la resposta de la gent afirmant: "Jornada històrica en la lluita contra Eurovegas".

A més de pancartes i cartells, els manifestants han portat hortalisses provinents del Parc Agrari del Baix Llobregat, sobretot carxofes, que s'han erigit en símbol de la reivindicació, mentre cridaven "No, no, no, Eurovegas NO!", "Sant Boi diu no a Eurovegas!" o "Amb el delta no s'hi juga". Els moviments veïnals i ecologistes que han promogut l'acte de protesta han posat de manifest les conseqüències ambientals que tindria la instal·lació d'Eurovegas al Delta i han criticat l'opacitat del Govern de CiU durant tot el procés de negociació amb els promotors del complex.

Els pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat, on es podria construir el complex, han instal·lat una parada amb productes de la terra i, fins i tot, han venut algunes de les carxofes que els manifestants han utilitzat a l'acte.

Els portaveus de la plataforma han denunciat que Eurovegas proposa el mateix model basat en l'especulació urbanística i financera que ha portat Catalunya i l'Estat a la situació de crisi actual. A més, han posat de manifest l'impacte territorial que tindria la instal·lació del macrocomplex al Delta del Llobregat, una zona que està en el punt de mira de molts especuladors.

A la protesta hi han assistit el sindicat Unió de Pagesos, alcaldes de la zona, representants polítics i també periodistes a títol individual, com el popular presentador de "Salvados", Jordi Évole, que ha ironitzat "Perillosíssima la gent que protesta amb una carxofa a la mà".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid