Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Record
Homenatgen el maquis Facerias a Barcelona als 55 anys del seu assassinat

Fa anys que demanen que algun carrer o plaça del barri porti el nom de Facerias en record a la seva memòria

06/09/2012 Política
Ofrena floral a l'indret on va ser assassinat Ofrena floral a l'indret on va ser assassinat

El passat 30 d'agost,  va fer 55 anys que la policia franquista va matar a trets el maquis Josep Lluís Facerias en una cruïlla de Nou Barris. Al mateix lloc dels fets, desenes de veïns del barri  van recordar la figura del guerriller llibertari amb una ofrena floral. Entre els assistents hi havia les nebodes de Facerias.

Molts dels assistents fa anys que demanen que algun carrer o plaça del barri porti el seu nom en record a ell i als més de 500 lluitadors per la llibertat que van morir a Catalunya des de la resistència.

En aquesta línia, els promotors de la commemoració veïns de Nou Barris es van queixar "de la seva marginació de la memòria oficial sota la Transició i del nomenclàtor de Nou Barris: cap escola, cap parc, cap carrer ni cap plaça du el seu nom, ni tan sols en el mateix espai en què fou assassinat, per a més vergonya –un cop més– de la Comissió del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona i del Consell de Districte de Nou Barris, perpetuadors simbòlics de l’encara inacabada negra nit del franquisme.".

Nascut el 1920, Facerias va ser, junt anb Quico Sabaté i Ramon Vila Caracremada, un dels noms històrics de les guerrilles llibertàries que van seguir actuant a l'interior de Catalunya després de la Guerra civil.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid