Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Retenció del director de la Bressola a la Jonquera per dur el CAT
14/09/2012 Llengua

El director de l'Escola Bressola de la Catalunya Nord, Joan-Pere Le Bihan, va ser retingut el dimarts al matí per la Policia Nacional espanyola a la frontera artificial de la Jonquera. L'excusa vas ser portar a la matrícula del seu cotxe un adhesiu CAT. Le Bihan  baixava cap a Barcelona per participar en la manifestació de la Diada, però va retingut intencionadament durant tres quarts d'hora al peatge de la Jonquera.


Segons han apuntat diversos mitjans, el agents de la policia espanyola van exigit al director de la Bressola que es tregués els dos CAT que lluïa en les dues matricules del cotxe i fins el van amenaçar de muntar-lo si no seguia l'ordre.

Le Bihan s'hi va negar i aleshores els policies li van exigir el DNI. Finalment, però, els agents van retornar-li el document i el van deixar marxar sense multar-lo i sense tocar-li els adhesius de la matricula.


Le Bian ha destacat la “casualitat” que precisament el dia de la Diada s'hagin produït aquests fets, ja que habitualment passa per la duana de la Jonquera, però justament el dimarts es va produir aquest fet.

Recordem que el passat mes d'abril la policia espanyola van retenir un periodista de Llibertat.cat a la Jonquera, al qual un cap de la policia espanyola el va obligar a esborrar tot el contingut de la càmera fotogràfica.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid