Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Censura
La policia espanyola reté un periodista de Llibertat.cat a la Jonquera

Tot i que es va identificar com a col·laborador, un cap de la policia espanyola el va obligar a esborrar tot el contingut de la càmera

29/04/2012 Drets i Llibertats
Els ciutadans que aquest cap de setmana han volgut creuar la duana de la Jonquera s'han vist sorpresos per un exhaustiu control policial. La seguretat també s'ha intensificat a les estacions de tren i als aeroports fruit de la suspensió temporal del Tractat de Schengen, que garanteix la lliure circulació de persones a la Unió Europea.

A petició del conseller d'Interior, Felip Puig, l'estat espanyol ha restablert els controls a les fronteres de l'Estat per impedir l'entrada d'"antisistema violents" amb motiu de la celebració de la cimera del Banc Central Europeu (BCE) a Barcelona entre els dies 2 i 4 de maig.

La policia obliga un col·laborador de Llibertat.cat a mostrar i esborrar totes les imatges


Florian Mienville, un perpinyanenc resident a Girona ha patit les conseqüències d'uns controls policials inèdits des de fa anys. A la Jonquera una quinzena d'agents aturaven els vehicles i els feien passar un a un. Mienville realitzava el viatge de Perpinyà a Girona dissabte a la tarda quan es va topar amb el control i es va aturar per fer fotografies. Els agents van comunicar el fet a un superior que es va dirigir a Mienville. Tot i que aquest va informar-lo que era periodista de Llibertat.cat, el cap policial no només no es va limitar a comunicar-li que estava prohibit, sinó que el va obligar a mostrar les fotos que havia fet i a esborrar-les totes.

A més, la policia va mantenir aturats Mienville i la seva acompanyant durant una mitja hora a l'autopista pel sol fet de fer fotos i els van escorcollar l'interior i l'exterior el cotxe. Tot i que Mienville només parla català i francès, la policia s'hi va dirigir tota l'estona en castellà i àdhuc li va exigir que ell ho fes.

Explica Mienville: "La policia espanyola ens va retenir mitja hora pel simple fet de fer fotos per Llibertat.cat. Em vaig presentar com a col·laborador d'aquesta pàgina web i la seva reacció va ser 'libertad? libertad para qué?'. Els vaig explicar l'esperit de la pàgina web i es van quedar com dient 'encara un catalanista!'".

Posteriorment la policia va entrar al seu cotxe sense permís: "Mentre estava parlant amb un policia a fora, l'altre policia va entrar a dins del meu cotxe i va agafar tota la documentació per ell mateix, sense demanar permís", ha comentat Mienville. En arribar el superior, aquest li va demanar que parlés en castellà. "Li vaig dir que no l'entenia ja que sóc de Perpinyà i només parlo català i francès, però es va negar a canviar de llengua i va seguir parlant en castellà", critica.

Col·laboració Mossos - forces de l'Estat

La suspensió de Schengen, que va entrar en vigor dissabte a la mitjanit, ha comportat l'inici de les col·laboracions entre els Mossos d'Esquadra, la policia espanyola i la Guàrdia Civil. En conjunt, uns 6.500 policies blindaran la ciutat de Barcelona durant la celebració de la cimera del BCE. Els ciutadans que aquest cap de setmana han passat per la Jonquera s'han topat amb els controls de la policia nacional espanyola.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid