Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Dos agents de la policia espanyola irrompen al Casal El Forn de Girona i intimiden alguns assistents

Es van dedicar a dir els noms d'independentistes gironins i a advertir-los que tenien el seu historial

22/09/2012 Drets i Llibertats

Dos agents de la Brigada d'Informació de la policia espanyola de Girona fora de servei van irrompre divendres a la nit al Casal Independentista El Forn de Girona i van intimidar algunes de les persones que es trobaven al lloc.

Segons ha denunciat el Casal, després de demanar dues cerveses, els agents de paisà van saludar algunes persones pel nom i els van advertir que els coneixien molt bé i que sabien perfectament qui eren i a què es dedicaven. Els fets van tenir lloc pels volts de les nou del vespre, quan alguns membres del casal van denunciar per Twitter el cas.

Les persones interpel·lades els van preguntar qui eren i, els policies, que segons els testimonis anaven beguts, es van identificar com a policies espanyols sense ensenyar la placa. Tot seguit, responsables del Casal van exigir-los que sortissin del local. Els agents van abandonar el lloc després de continuar provocant el personal i causar desperfectes al lavabo.

Assistents del casal que van presenciar els fets han explicat que els dos agents de paisà es dedicaven a dir els noms d'alguns independentistes gironins i a advertir-los que tenien el seu historial. Segons aquests testimonis, la parella de policies va estar increpant ben bé durant mitja hora i va marxar després d'embrutir el lavabo.

Fitxers policials il·legals

Tot plegat ha portat l'Esquerra Independentista de la ciutat de Girona a constatar un cop més l'existència de fitxers policials il·legals, així com l'agudització de l'ofensiva repressiva de l'Estat contra l'independentisme. "Ja sabíem que l'estat espanyol no es quedaria quiet i intensificaria la pressió sobre l'Esquerra Independentista", ha manifestat aquest dissabte un independentista de la ciutat. "Es van identificar com a agents de la brigada assegurant que ens estaven vigilant", ha assenyalat.

Tant és així que el Casal El Forn i l'organització antirepressiva Alerta Solidària reclamen que s’aclareixin els fets, s’identifiquin els responsables i que l’Ajuntament actuï per evitar situacions semblants en el futur.

Les organitzacions consideren que el que va succeir ahir a la nit és "una provocació evident" i "un fet molt greu" perquè "demostra l’existència de fitxers policials il·legals en què els cossos policials mantenen informació actualitzada de persones compromeses socialment i nacional sense cap més raó que la vigilància política".

A més, remarquen que es demostra també "la permissivitat dels agents de la policia nacional espanyola, cos residual al Principat de Catalunya, per actuar, intimidar i vexar persones que viuen a les nostres viles i ciutats".

El Forn i Alerta Solidària reclamen a la Delegació del Govern i a l’Ajuntament de Girona que iniciïn una investigació perquè s’aclareixin els fets i s’identifiquin i se sancionin els dos policies autors dels fets.

A més a més, exigeixen a l’Ajuntament que faci les actuacions pertinents per evitar que la policia torni a intimidar ciutadans. Així mateix, demanen al govern municipal de Carles Puigdemont que deixi de convidar la Policia Nacional espanyola a qualsevol acte públic i que iniciï els contactes i les negociacions per aconseguir el desmantellament d’aquest cos a la ciutat. "Una actuació lògica en qualsevol procés d’independència com el que estem vivint", afirmen.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid