Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Detinguts dos sindicalistes andalusos per l'expropiació d'aliments en supermercats

"El que els preocupa és que l'exemple s'estengui, perquè assenyala un camí, el de la rebel·lió", afirma el SAT

09/08/2012 Internacional

Dos sindicalistes andalusos que van participar a les accions d'expropiació solidària d'aliments de primera necessitat han estat detinguts aquest dijous. Les detencions arriben després que Mercadona presentés una denúncia contra l'expropiació d'aliments i després que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, donés l'ordre a la policia espanyola i a la Guàrdia Civil de detenir els activistes.

El Sindicat Andalús de Treballadors (SAT) ha confirmat aquest dijous la detenció i ha denunciat que el govern espanyol "obeeix així les exigències" de Joan Roig, propietari de Mercadona, i d'Ignacio García Magarzo, president d'ASEDAS, la patronal de les grans superfícies, que van demanar la persecució dels activistes. Mercadona és una empresa que acumula anys d'abusos laborals contra els seus treballadors i que, sense anar més enllà, el passat mes de febrer va citar a judici dos ancians acusant-los de robar una llauna d'anxoves.

El SAT recorda que Roig i García Magarzo "estan al capdavant d'un sector on es respecten molt poc els drets laborals" i assegura que "en realitat els importa ben poc la quantia dels aliments recollits" perquè "no arriben ni a la categoria legal de furt". "El que els preocupa és que l'exemple s'estengui, perquè assenyala un camí, el de la rebel·lió", sentencia.

"Fernández Díaz ha demostrat ser un bon servent de Déu, però del seu déu, el mercat"

"El Ministre de l'Interior, membre numerari de l'Opus Dei i fill de militar franquista, pensa que Déu és el gran legislador de l'Univers i segurament se sentirà com el seu braç executor a la terra. No hi ha altra explicació a la seva ordre de detenir els activistes", ha expressat el SAT en un comunicat després de conèixer la detenció de dos dels seus membres.

En aquest sentit, critica que Fernández Díaz "s'erigeix en defensor de la santa propietat i ordena l'arrest sense que un jutge hagi obert diligències. Però, això no era un Estat de Dret on hi ha separació de poders? Hem tornat al franquisme de la mà de l'Opus Dei?". "Amb aquesta decisió, Fernández Díaz ha demostrat ser un bon servent de Déu, però del seu déu, el mercat", sentencia.

I afegeix: "Quanta celeritat ha tingut Interior per unes quantes caixes de llet i diversos paquets de cigrons. Si s'emprés així amb els banquers que han gestionat les "preferents" o amb els pèssims gestors de Bankia...".

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid