Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CiU, PSC i PP es posen al costat de la monarquia espanyola a Girona

L'alcalde de Girona gira l'esquena als regidors de la CUP a qui van prohibir l’accés a l’acte presidit per Felip de Borbó tot i haver-hi estat convidats

06/07/2012 Política

CiU, PSC i PP de Girona s'han negat a condemnar els fets ocorreguts a Girona la setmana passada durant la visita del príncep espanyol a la ciutat. La CUP va instar els grups municipals a reprovar el fet que els dos regidors de la formació, Jordi Navarro i Carles Bonaventura, fossin vetats i se'ls impedís l'accés a l'acte del Fòrum Impulsa, presidit Felip de Borbó i on hi estaven convidats.

En una Junta de Portaveus celebrada aquest divendres i que Navarro ha qualificat de "desagradable", tant l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, com la resta de grups municipals excepte ICV-EUiA han rebutjat la proposta de la CUP de fer públic un posicionament en què l'Ajuntament de Girona reprovi els fets i demani explicacions tant a la subdelegació del govern espanyol com a la casa reial.

Navarro ha recordat la gravetat dels fets i ha lamentat l'actitud "sectària, submisa i indigna" dels grups que s'han posicionat contra la proposta de la CUP. Per l'independentista, s’ha constatat un cop més que “la lleialtat que mantenen CiU, PSC i PP envers la monarquia espanyola i l’Estat espanyol passar per davant de tot, fins i tot de la legitimitat democràtica dels regidors de l’Ajuntament de Girona o el dret a la llibertat d’expressió”.

Per la seva banda, Bonaventura ha declarat que “cal que quedi clar que divendres passat dos representants electes i un centenar de ciutadans van veure com es conculcaven els seus drets, i si l'Ajuntament no hi fa res en serà còmplice”.

Navarro ha revelat que tant l'alcalde Puigdemont com altres regidors de l'Ajuntament com Pia Bosch o Concepció Veray, entre d’altres, van presenciar la retenció dels dos regidors per part de la policia nacional espanyola i "van passar de llarg mirant cap una altra banda".

De Gispert demana explicacions per impedir l'accés d'Strubell

En canvi, la mesa del Parlament ha acordat a proposta de la presidenta de l'ens, Núria de Gispert (CiU), demanar explicacions a la delegació del govern espanyol a Catalunya, encapçalada per Maria de los Llanos De Luna, i a la fundació Príncep de Girona per impedir l'accés del diputat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) Toni Strubell a l'acte del Forum Impulsa, presidit per Felip de Borbó. De la mateixa manera que els regidors de la CUP, Strubell hi estava convidat i anava degudament acreditat. 

Moció contra les agressions dels Mossos 

Davant la negativa dels grups de consensuar una declaració institucional a la Junta de Portaveus, el grup municipal de la CUP ha decidit registrar una moció d’urgència perquè el ple municipal es posicioni sobre aquesta qüestió en la sessió del dilluns que ve.

En la moció la CUP també demanarà un posicionament respecte als fets produïts durant la manifestació celebrada en motiu de la visita de Felip de Borbó, en què tres persones, militants de la CUP, van ser agredides per part dels Mossos d’Esquadra.

Concentració abans del ple

Dilluns a les set de la tarda se celebrarà una concentració per donar suport a la moció de la CUP per reclamar que la ciutat deixi de reconèixer el títol de Príncep de Girona a Felip de Borbó. La concentració servirà, a més, per denunciar la violència policial i la vulneració del dret a la llibertat d’expressió produïts durant la visita del Príncep a Girona. La concentració té el suport de la CUP, Arran i Reagrupament.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid