Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP denuncia que la Copa del Món de la selecció espanyola s'exposi en ciutats catalanes

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) del Pla de l'Estany ha lamentat la possibilitat que la Copa del Món de la selecció espanyola de futbol s'exposi a Banyoles, tal com sí que passarà a Girona, entre altres ciutats catalanes. La formació denuncia que es vulgui exposar la copa d'"una selecció imperialista que nega l'existència de la selecció catalana i que impedeix que els jugadors catalans es constitueixin en equip nacional propi".
 
El trofeu està fent des del 5 de gener una ruta per Sant Boi de Llobregat, Martorell, Balaguer, Vic, Mataró, Girona, Sabadell, Sant Carles de la Ràpita, Calafell, Terrassa i Barcelona. El recorregut acabarà el 15 de gener a Barcelona.

07/01/2011 07:18 Drets i Llibertats
Tot i que inicialment estava previst que la copa s'exposés a Banyoles aquest mes de gener, finalment sembla que ho podria fer l'any 2013 juntament amb d'altres copes futbolístiques. La CUP veu com una provocació que la copa d'un mundial que s'oposa a la participació de nacions sense estat i que va guanyar una selecció d'un estat que nega el dret a l'autodeterminació del poble català s'exposi a Catalunya, ja que està previst que el trofeu faci una ruta per diverses poblacions al llarg d'aquest mes de gener.
 
La CUP veu com una provocació que la copa d'un mundial que s'oposa a la participació de nacions sense estat i que va guanyar una selecció d'un estat que nega el dret a l'autodeterminació del poble català s'exposi a Catalunya, ja que està previst que el trofeu faci una ruta per diverses poblacions.La formació denuncia "aquesta inèrcia tan habitual d'utilitzar Banyoles com un aparador per lluir símbols que ens oprimeixen nacionalment" com són els de la selecció espanyola i lamenta que "es procuri més per presentar Banyoles com una ciutat amiga dels èxits espanyolistes que no pas pel benestar del poble i de la seva gent", com s'ha posat de manifest, assenyala, amb l'operació contra l'aigua de l'Estany que l'Ajuntament de Banyoles volia aprovar "sense ni tan sols consultar-ho amb la població".
 
La CUP remarca que la gent de la comarca preferiria que s'invertissin esforços en implicar la ciutadania en la presa de decisions "i no pas que s'organitzin esdeveniments de cara a la galeria" amb els quals la gent no se sent identificada i que segons la CUP van en la línia de presentar Banyoles "com una ciutat afable" a l'exterior quan a casa nostra es fan coses com ara impedir que s'informi la ciutadania del conveni de l'Estany, tal com va fer l'Ajuntament vetant la recollida de signatures de la Plataforma en defensa de l'Aigua de l'Estany.
 

En aquest sentit, reitera les denúncies que ja va fer públiques amb motiu del Campionat del Món de Piragüisme que es va celebrar a Banyoles el passat mes de setembre i en el qual es va incrementar la presència policial -patrullant fins i tot amb llanxes a dins de l'Estany- per tal de sufocar possibles protestes. "No n'hi va haver prou amb aquest esdeveniment que ara volen tornar a posar el dit a la nafra exhibint el símbol de l'èxit de la selecció espanyola a casa nostra", de manera que segons la CUP es torna a repetir la "burla" i "discriminació" que pateixen els catalans que s'obliga a competir sota imposició espanyola i tots aquells "que no ens sentim identificats amb un símbols que representen l'estat d'opressió en què viu el poble català des de fa més de 300 anys". En aquest sentit, reitera que "exhibir els símbols d'un Estat del qual hem estat esclaus tants anys és un insult" sobretot cap a la gent, subratlla, que lluita dia a dia per aconseguir la independència.

D'altra banda, la CUP denuncia la "hipocresia criminal" que s'amaga darrere del Mundial de Sud-àfrica "i que ara pretenen exhibir a Catalunya". "Hipocresia criminal", segons la formació, perquè es van gastar més de 6.000 milions d'euros "per un mundial de futbol en una regió, Sud-àfrica, massacrada per la sida -sis milions de persones en pateixen- i enterrada en la misèria". "Novament la hipocresia criminal dels estats occidentals que construeixen nous estadis de futbol a Sud-àfrica mentre es moren 1.000 persones cada dia", manifesta, i sentencia: "No volem que Banyoles, Girona i qualsevol ciutat catalana contribueixi a fer bandera d'això exhibint un trofeu tacat de sang roja".

La CUP defensa la pràctica de l'esport popular i rebutja, conclou, "els campionats organitzats d'esquenes a la gent i ofensius pels anhels de llibertat del poble català, sotmès al jou espanyol des de fa més de tres segles".

Per saber-ne més:

Quins motius tenim per rebutjar el Mundial de Sud-àfrica? 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid