Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Esclat feixista dels seguidors de la "selección espanyola" amb greus aldarulls

Centenars d'individus amb simbologia feixista han etzibat crits com "Catalunya es España", "Catalanes hijos de puta" "Viva Franco", "Catalufos de mierda, os vamos a matar",  "Arriba España",  "Que vuelva la guardia civil", i "¿TV3 dónde estás?".
 
Entre les 12 i les 3 de la matinada d'avui, una multitud enfebrida per la victòria de la selecció espanyola ha provocat greus disturbis a la ciutat de Barcelona. La batalla campal ha començat a la Plaça Espanya i ha continuat tant per Montjuïc (on han provocat virulents incendis) com pel barri de Sants i la Bordeta (Fotografies de Jordi Borràs).

12/07/2010 09:17 Drets i Llibertats

 

Els aldarulls que s'han derivat de matinada entre radicals i la policia han acabat amb 21 persones detingudes per desordres públics com llançament d'objectes i danys al mobiliari urbà, i crema de contenidors, entre altres. D'aquestes, 15 han estat practicades pels Mossos d'Esquadra i 6 per la Guàrdia Urbana. A banda, hi ha hagut 74 ferits atesos pel Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

La majoria han estat ferits lleus per cops traumàtics, luxacions, ferides de talls per vidres i intoxicacions etíliques. Del total d'aquests 74 ferits, 21 persones van ser traslladades a diversos centres hospitalaris.

fatxa

Segons la Guàrdia Urbana, al voltant d'unes 75.000 persones van traslladar-se a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona per seguir la final de la Copa del Món del Futbol a través de la pantalla gegant instal·lada per l'Ajuntament de Barcelona. En acabat, unes 20.000 persones es van quedar a la zona per celebrar la victòria de la selecció espanyola, alguns dels quals, van protagonitzar els primers aldarulls i llançament d'objectes, així com crema d'arbres i de vehicles.

Malgrat les desenes de milers de radicals aplegats, només deu vehicles dels Mossos d'Esquadra han treballat per desallotjar els assistents de l'entorn de la plaça Espanya amb diferents càrregues policials i han tardat tres hores en dissoldre els aldarulls.

Alguns dels aficionats es van traslladar després fins a la font de Canaletes, un altre dels punts de la celebració que va arribar a aplegar unes 20.000 persones més. Aquí, la policia va desallotjar també cap a les quatre de la ma

tinada un darrer grup d'aficionats d'unes 400 persones que havien protagonitzat aldarulls. 

Impedint el pas dels Bombers a Tarragona

Entre les deu de la nit i les sis de la matinada els Bombers han hagut d'atendre un total de 86 serveis per apagar incendis urbans, bàsicament per la crema de contenidors d'escombraries i també algun vehicle al conjunt del país. A banda, també han hagut de cobrir 26 serveis més per focs de vegetació. La majoria dels serveis, 73, s'han dut a terme a l'entorn de l'àrea metropolitana. A banda, se n'han produït 16 a la demarcació de Tarragona, 15 a la de Girona i 8 a la de Lleida.

A la ciutat de Tarragona una trentana de persones han protagonitzat diversos incidents quan davant la impossibilitat per part de l'autoritat policial de banyar-se a la Font del Centenari, en ple centre de la Rambla Nova de Tarragona, van decidir rebentar una boca de rec. La seva actitud va obligar a un camió dels Bombers a desplaçar-s'hi per tancar la fuga d'aigua, però en arribar al lloc dels fets, una vintena de seguidors embogits van començat a pujar i agredir al camió; alguns d'ells fins i tot llençant objectes i pintant els vidres del camió amb els colors de la bandera espanyola.

En una primera instància, els mateixos bombers van baixar del camió per obligar als vàndals a retirar-se, però la cosa encara va encendre més els ànims i alguns fins i tot van decidir pujar al sostre del camió, mentre altres entraven per les finestres obertes. La situació va acabar requerint la presència de dues patrulles dels Mossos d'Esquadra per fer fora als seguidors incívics. Malgrat les desvergonyides mostres de delinqüència, però, els Mossos no van fer ni una detenció i els Bombers van haver de retirar-se sense poder tancar la boca de rec, que treia un enorme broll d'aigua a uns 5 metres d'altura. 

  
{youtube}jN3OGMXtAzA{/youtube}
 

Per saber-ne més: 


Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid