Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Incendis País Valencià
COS: "Els culpables dels incendis són les retallades del PP"

"Ho estan destruint tot, a tots els nivells, fins a l’extermini físic de la nostra terra", denuncia Gonçal Bravo

03/07/2012 Territori

Els incendis de l'interior del País Valencià que han cremat 50.000 hectàrees tenen responsables, i no són les dues persones que s'han detingut i han quedat imputats en la causa oberta per l'incendi forestal per imprudència.

El portaveu nacional de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), Gonçal Bravo, ha posat de manifest en un article d'opinió que "els veritables culpables són les retallades del govern del PP a la Generalitat Valenciana i també les del govern de Madrid. Retallades que en dos anys han destruit més de 1.000 llocs de treball de brigades d’emergència, retallant per segon any consecutiu un 80% el pressupost de les brigades".

Els dos detinguts són "uns imprudents, però no són culpables, ja que en uns moments com els actuals no feien altra cosa que intentar guanyar-se el pa de les seues famílies", constata.

Així mateix, denuncia que també són culpables els sindicats CCOO, UGT i USO que a finals del 2008 –en un sopar d'empresa, exclama- van signar el nou conveni col·lectiu de l'empresa que s'ocupava de les brigades pel qual es van acomiadar prop de 600 brigades d’emergència al País Valencià. "Aquestes brigades van perdre la possibilitat de passar a ser contractades com a treballadors indefinits precaritzant enormement aquest sector i afavorint només a una part dels afiliats d’aquests “sindicats”", explica.

Per tot plegat, assegura que aquest acord i les retallades del PP "han possibilitat, 3 anys i mig després, que no hi hagen brigades suficients per poder fer front a desatres com el que patim ara a casa nostra".

"Ho estan destruint tot, a tots els nivells, fins a l’extermini físic de la nostra terra. Perquè a més, volen modificar les seues lleis, per tal de poder construir sobre la terra cremada", lamenta Bravo, que fa una crida als treballadors perquè avancin "en la construcció i reforç d’estructures de contrapodes popular" organitzant-se en brigades i xarxes de suport.

Bravo aposta també per exigir responsabilitats "fins les darreres conseqüències" i demanar també plans seriosos i quantificables de repoblació d’allò que s’ha cremat i una repoblació feta amb espècies autòctones acompanyat d'un pla d'ocupació rural.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid