Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Incendis País Valencià
"El foc assenyala el malbaratament i la corrupció generalitzada"

S'intensifiquen les denúncies contra una política que ha deixat de banda la lluita contra els incendis

03/07/2012 Territori

"El foc assenyala el malbaratament escandalós, la corrupció generalitzada i la mentida disfressada de grans events". L'entitat Inciativa Animalista exigeix responsabilitats per un incendi que ha anat creixent a mesura que es destapava la retallada a què s'ha vist sotmesa la lluita contra els incendis per part de la Generalitat Valenciana, en part per finançar una fundació creada per organitzar la visita de Benet XVI a València.

Uns focus que s'han anat fent grans envoltats per les crítiques dels alcaldes dels municipis afectats, grups polítics, entitats, veïns i moviments populars que denuncien una escandalosa manca de recursos que lliga amb una política que no ha tingut gens en compte les polítiques de prevenció dels incendis i de cura dels boscos. 

Aquest dilluns va morir un pilot i dos més van resultar ferits en estavellar-se els helicòpters antiicendis. Per primer cop, la Generalitat Valenciana ha quantificat les hectàrees cremades en quasi 50.000, el pitjor desastre ecològic dels últims 18 anys als Països Catalans, equiparable al que es va patir al Bages i Berguedà l'any 1994. 

Una d'aquestes entitats és Iniciativa Animalista, que apunta directament contra el PP, a qui acusa de voler "mantindre les velles formes de fer a tota costa". "La seua crisi tanca el flux de diners cap a les seues butxaques i les de qui els dóna suport, i s’han d’esforçar per a aconseguir que els diners continuen fluint. Ho fan amb retallades dels serveis bàsics i dels sous de la gent treballadora; es desfan de les brigades forestals i tallen qualsevol inversió en prevenció d’incendis", etziba. Iniciativa Animalista exigeix la dimissió o cessament de tots els responsables que han provocat aquesta situació.

"Mentre el bosc crema gaudeixen dels milions de la Fórmula 1" 

"Mentre el bosc crema, gaudeixen dels milions de la Fórmula 1", clama l'entitat, i afegeix que el PP també pretenia desviar diners cap a la "tortura taurina" declarant les corregudes de bous Bé d'Interès Cultural, que es va aconseguir aturar.

La Conselleria de Governació de Serafín Castellano, diu, "signa memòries que parlen de tradició, beneficis econòmics i atracció de turisme, i que oculten el gran cost ètic i econòmic dels linxaments".

L'associació critica que "ens han dit que només es necessita gent amb coneixements i experiència en l’extinció d’incendis com la que s’han dedicat a acomiadar" i assenyala que "en un dia tan trist com aquest, sota les cendres d’éssers vius que tapen el cel i cobreixen els nostres carrers, també podem dir prou. A la destrucció de la natura. Al mal govern. Al balafiament del futur de totes i tots, humans i no humans".

Valora
Vídeos
Un bomber denuncia a canal 9 la falta de prevenció en incendis al País Valencià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid