Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
2007- Sentència pel crim de Berga

2007 Sentència pel crim de Berga

01/02/2007 Tal dia com avui
Josep M. Isanta Josep M. Isanta

En aquesta data es va realitzar la vista oral dels recursos d’apel.lació dels menors condemnats per l’assassinat de Josep M. Isanta. La sentència dels menors condemnats per les agressions contra diversos veïns de Berga durant la Patum de 2005, entre els quals es trobava Josep M. Isanta que va ser ferit de mort, va haver de ser encara revisada davant la Secció Tercera de l’Audiència Provincial.

La Fiscalia del cas no va presentar recurs contra aquesta sentència, que condemnava els menors majors de 16 anys a 7 anys d’internament a centres juvenils i 3 de llibertat vigilada, i a 3 anys d’internament i 2 dos anys de llibertat vigilada per als menors de 16 anys.

L’acusació particular es va mostrar en desacord amb la sentència contra els menors processats (cal apuntar que el judici de majors d’edat resta pendent de realitzar-se) per considerar que no s’ha de tractar el cas d’”homicidi” sinó d’assassinat. Considera que caldria imposar les mesures educatives en grau màxim que preveu la llei de menors, i que troben necessari un allunyament de Berga d’aquests menors imputats.

La totalitat dels menors processats per les agressions a la Patum i l’assassinat d’Isanta es trobaven aleshores en llibertat, ja que la sentència encara no era ferma.

L’agressió multitudinària viscuda a la Patum del 2005 va despertar la indignació entre els veïns de Berga, que feia temps que denunciaven la impunitat de certes màfies del poble. El dol que va acompanyar aquests fets es va sumar a un esclat de denúncia envers els Mossos d’Esquadra, que van negligir les seves funcions però que s’entestaven a perseguir el jovent compromès socialment a aquesta localitat i a controlar les protestes per aquest crim.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid