Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comença el judici per la mort de Josep M. Isanta durant la Patum del 2005

2.10.07 Avui s’iniciarà el judici a Audiència Provincial de Barcelona per la mort a ganivetades berguedà Josep Maria Isanta durant la Patum de l’any 2005. Es tracta del judici contra els adults que van participar en l’agressió contra les festes alternatives de Berga durant la Patum i que van causar la mort d’Isanta i diversos ferits. La resta de persones imputades menors d’edat ja van ser processats i sentenciats a un judici anterior. 

02/10/2007 01:45 Política

La vista oral, que es realitzarà a la Secció Setena de l’Audiència Provincial de Barcelona, s’iniciarà amb nou persones al banc dels acusats, que s’enfronten cadascuna a una pena màxima de 21 anys de presó. La fiscalia els acusa de diversos delictes, entre els quals el d’homicidi, que només podria augmentar fins a 15 anys de presó. L’Acusació Particular reclama que se’ls acusi d’assassinat, amb l’argument que els acusats van actuar amb traïdora i acarnissament. Cal recordar que per la mort de Josep Maria Isanta ja hi ha condemnats sis joves que eren menors d’edat el dia del crim i que actualment estan ingressats en un centre de menors.
 
Coincidint amb l’inici del procés, la Plataforma per la Convivència al Berguedà ha convocat una concentració silenciosa de cinc minuts avui a dos quarts de nou del vespre a la plaça de Sant Pere de Berga. La Plataforma ha convocat aquesta mobilització per donar suport als familiars i amics de Josep Maria Isanta. La plataforma confia que al judici es qualifiqui la mort d’assassinat, i no pas d’homicidi com defensa el fiscal.

 D’altra banda, l’Ateneu Columna Terra i Llibertat i el Centre d’Estudis Josep Borràs, col.lectius llibertaris del Berguedà, van prendre la decisió fa pocs dies de no exercir finalment d’Acusació Popular. En un comunicat, els dos col•lectius han justificat la renúncia amb diversos arguments i a causa de les dificultats que els ha suposat mantenir l’Acusació Popular,  ja que estan convençuts de la “inutilitat total” de la via judicial. Aquests dos col.lectius ha argumentat que Nosaltres no volem diners, ni volem més anys de presó pels assassins, nosaltres no volem formar part d’aquest circ i és per tot això —i malgrat tenir més dubtes que seguretats— que abandonem i renunciem a ser part acusadora en el procés judicial i que rebutgen, com sempre hem fet: els abusos de poder, l’enduriment del codi penal, les presons, la injustícia social que promou l’Estat i el Capital que genera assassins irrecuperables com els que van robar la vida del nostre amic.

Per saber-ne més:

 Dos anys sense Josep Maria Isanta  Llibertat.cat

Sentència pel crim de Berga  Llibertat.cat

Vista dels recursos d’apel.lació dels menors condemnats per l’assassinat de Josep M. Isanta Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid